EUROLYGA 2023

Oficialu: Julija Jefimova sulaukė malonės ir plauks Rio

Julija Jefimova triumfuoja – po ilgai trukusios kovos, daugybės gandų, ašarų ir situacijos pokyčių ji žino – galės plaukti Rio žaidynėse. Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) uždegė žalią šviesą Rusijos plaukikei. Šią naujieną pirmieji paskelbė patys rusai – „rsport.ru“ puslapis, o vėliau patvirtino ir IOC.

Julija Jefimova<br>AFP nuotr.
Julija Jefimova<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-05 20:53, atnaujinta 2017-05-16 18:19

Speciali IOC trijų narių komisija penktadienį galutinai paskelbė, kurie rusų sportininkai gali dalyvauti žaidynėse ir J.Jefimovos pavardė buvo tarp laimingųjų.

„Mes gavome IOC laišką, kuriame patvirtinama, kad J.Jefimova gali plaukti Rio. Šiuo metu mūsų plaukikai gauna akreditacijas, kuriems žalią šviesą IOC uždegė tik dabar“, – sakė Rusijos delegacijos vadovas Igoris Kozikovas.

Apie tai, kad J.Jefimova negalės varžytis Rio olimpiadoje buvo kalbama nuo ketvirtadienio popietės, kai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) rusams pranešė apie sportininkų, kuriuos įleis žaidynes, sąrašą.

Jame J.Jefimovos pavardės nebuvo. Rusijos plaukimo rinktinės narių sąraše buvo 29 pavardės. Tarp jų – Vladimiras Morozovas ir J.Jefimovos draugas Nikita Liubincevas, sulaukę malonaus Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimo.

Tačiau ketvirtadienio vidurdienį rusai skelbė, kad CAS priėmė sprendimą dėl J.Jefimovos, tik nori jį skelbti vėliau, plaukikė vylėsi, kad viskas išsispręs jos naudai. Ir vakare ji jau pradėjo triumfuoti. CAS nusprendė, kad naikina IOC sprendimą dėl draudimo sportininkams dalyvauti olimpiadoje, jei jie buvo pagauti vartoję dopingą.

Rusei dar praėjusią savaitę duris užtrenkė Tarptautinė plaukimo federacija (FINA), vykdžiusi Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nurodymus.

Tačiau J.Jefimova apskundė tokį sprendimą, nors IOC ir buvo aiškiai nurodęs, kad į žaidynes nebus įleisti tie rusai, kurie anksčiau buvo pakliuvę dėl dopingo vartojimo, bet galiausiai ji triumfavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.