EUROLYGA 2023

Rusijos pergalė: 271 sportininkui leista startuoti olimpiadoje

Dopingo skandalo sūkuryje atsidūrusi Rusija iškovojo pirmąją ir svarbią pergalę dar neprasidėjus Rio olimpinėms žaidynėms.

Stipri Rusijos olimpinė rinktinė nukentėjo, tačiau Rio startuos 271 sportininkas iš 389.<br>AP asociatyvi nuotr.
Stipri Rusijos olimpinė rinktinė nukentėjo, tačiau Rio startuos 271 sportininkas iš 389.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 2:02 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:35 PM

Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Aleksandras Žukovas paskelbė, kad net 271 rinktinės atletui leidžiama startuoti vasaros olimpiadoje.

Šią informaciją ketvirtadienį vakare patvirtino ir Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

Tai reiškia, kad 118 iš 389 Rusijos olimpinei rinktinei priklausančių sportininkų sulaukė griežčiausios bausmės – jie negalės startuoti Rio žaidynėse. Anksčiau buvo prognozuota, kad griežčiausių bausmių sulauks gerokai daugiau Rusijos olimpiečių.

Kaip skelbia CNN, tai yra pergalė Rusijai, kurią Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) apkaltino valstybiniu mastu parėmus dopingo programą.

Šimtai Rusijos atletų jau yra atvykę į Rio, kur penktadienį įvyks žaidynių atidarymas. Dauguma atletų ketvirtadienį persikėlė į olimpinį kaimelį, kiti priversti ruoštis skrydžiui namo.

Tiesa, kol kas 118 pašalintų sportininkų sąrašas neskelbiamas. Kiek anksčiau ketvirtadienį oficialiai pranešta, kad žaidynėse dalyvaus Rusijos boksininkų rinktinė, taip pat dziudo kovotojai ir 18 šaulių.

Šaltiniai praneša, kad Rusijos imtynininkai Rio varžytis negalės. Startuoti taip pat negalės kai kurie plaukikai, irkluotojai, tačiau konkrečios pavardės neskelbiamos.

Tačiau IOC perspėjo, kad rusai, kuriems bus leista dalyvauti žaidynėse, bus „nuodugniai“ papildomai tikrinami.

„Dėl bet koks nesutikimo su šia programa IOC akreditacija bus nedelsiant atšaukta“, – pabrėžė komitetas.

Rusija buvo užregistravusi dalyvauti šioje olimpiadoje 389 sportininkus. Vis dėlto šios delegacijos dalyvavimo klausimas pakibo ant plauko, kai Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) ataskaitoje buvo padaryta išvada, kad Rusijos sporto ministerija ir Federalinės saugumo tarnyba (FSB) vykdė dopingo vartojimo programą. Šis paviešinimas sukėlė viena didžiausių dopingo skandalų per olimpinio judėjimo istoriją.

Dabartinė Rusijos delegacija bus mažiausia nuo 1912 metų, kai tuometė Rusijos imperija pasiuntė į Stokholmo olimpiadą 159 atletus.

Rio de Žaneiro olimpiadoje, kuri prasideda penktadienį ir baigsis rugpjūčio 21-ąją, varžysis apie 10 500 atletų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.