EUROLYGA 2023

Seimo vicepirmininkas V.Gedvilas golfo aikštėje – tarp geriausių

„Kai nuvyksti į kitą šalį ir pamatai, kokia ji turtinga savo sporto objektais, požiūriu ne tik į vieną sporto šaką – apima pavydas. Airijoje yra daugiau kaipo 300 golfo aikštynų, nors gyventoju tik apie 4 milijonus ir teritorija ne ką didesnė už Lietuvą. O pas mus tik penki normalūs golfo aikštynai“, – kalbėjo Vydas Gedvilas, vis dar vienintelis Seimo narys, oficialiai žaidžiantis golfą.

V.Gedvilas ir mišri golfo komanda, Europos parlamentarų turnyre laimėjusi antrąją vietą.
V.Gedvilas ir mišri golfo komanda, Europos parlamentarų turnyre laimėjusi antrąją vietą.
V.Gevilas ir Lietuvos golfo federacijos prezidentas R.Juozaitis.
V.Gevilas ir Lietuvos golfo federacijos prezidentas R.Juozaitis.
Europos golfo parlamentarų varžybas stebėjo Airijos premjeras Enda Kenny bei Europos Komisijos žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaras Philas Hoganas.
Europos golfo parlamentarų varžybas stebėjo Airijos premjeras Enda Kenny bei Europos Komisijos žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaras Philas Hoganas.
Lietuvos Seimo vicepirmininkas V.Gedvilas ir Airijos Ministras Pirmininkas E.Kenny.
Lietuvos Seimo vicepirmininkas V.Gedvilas ir Airijos Ministras Pirmininkas E.Kenny.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-08-05 21:29, atnaujinta 2017-05-16 18:19

Liepos pabaigoje Seimo vicepirmininkas V. Gedvilas su kviestiniu svečiu Lietuvos golfo federacijos prezidentu Rimantu Juozaičiu dalyvavo Airijos sostinėje Dubline vykusiame tradiciniame Europos parlamentarų golfo turnyre ir vėl buvo tarp prizininkų.

Mišrių komandų akistatose Lietuvos parlamentaras kartu su Čekijos, Slovakijos bei Airijos atstovais iškovojo garbingą antrąją vietą. Prieš metus Šveicarijoje vykusiame 23-iajame Europos parlamentarų golfo turnyre pirmąkart ėjo atsiimti apdovanojimo – buvo trečias.

„18 duobučių varžybose šįkart Dubilne kovojo virš 100 parlamentarų iš visos Europos – ir buvusių, ir esamų. Ten, kur golfas labiau mėgstamas, susirenka vienos šalies parlamentarų ketvertukas. Bet kur yra sunkiau su žaidžiančiais golfą kolegomis, burtų keliu buvo buriamos mišrios komandos. Esu tik vienas iš Lietuvos Seimo narių, kuris žaidžia golfą, tad nori-nenori reikėjo burtis turnyre į mišrią ekipą. Šįkart pasisekė užimti antrąją vietą“, – pasakojo Seimo vicepirmininkas.

Viename iš seniausių šalies golfo klubų „Power Horse“ vykusias parlamentarų kovas stebėjo ir nugalėtojus sveikino Airijos premjeras Enda Kenny bei Europos Komisijos žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaras Philas Hoganas.

Jau kitąmet Europos parlamentarų keliai ves į Lietuvą – prieš metus Šveicarijoje vykusiame forume buvo nutarta, kad 25-asis Europos parlamentarų golfo turnyras vyks mūsų šalyje.

„Manau, tai tikrai gera žinia mūsų valstybei: ir dėl ekonominių, ir dėl diplomatinių, o, galiausiai, dėl kultūrinių priežasčių. Vienas varžybų vakaras visuomet būna skirtas šalies pristatymui, tad turėsime progą parodyti ir atskleisti savo kultūrą: šokius, dainas, rūbus, kitas tradicijas. Be to, pats įsitikinau, kad šios varžybos – puiki galimybė užmegzti ir stiprinti tarpusavio ryšius tarp įvairių Europos šalių nacionalinių parlamentų atstovų, taip pat ir santykius tarp pačių valstybių“, – tvirtino V. Gedvilas.

- Jau esate numatę, kur vyks Europos parlamentarų golfo kovos mūsų šalyje?, – lrytas.lt paklausė Seimo vicepirmininko V.Gedvilo.

– Kiek žinau, į Lietuvą žada atvykti rekordinis dalyvių skaičius – visi žais „Villon“ golfo klube. Tad vieną vakarą, pristatant šalį ir kultūrą, visus Europos parlamentarus kviesime apsilankyti Vilniaus Valdovų rūmuose, kur, tikiuosi, žodį tars mūsų valstybės Ministras Pirmininkas. Varžybos numatytos liepos 10-12 dienomis.

– Gal per metus bandysite į golfo aikštynus privilioti kelis mūsų Seimo narius, kad sudarytumėte vieną lietuvišką komandą?

– Norėtųsi, tačiau visi kol kas labiau pas mus domisi krepšiniu, futbolu – nežinia kodėl, golfo prisibijo. Nebent kaip kviestinius svečius galėčiau pasikviesti tikrai šią sporto šaką mėgstančius, tačiau kol kas ne Seimo narius: puikius esamus ir buvusius sportininkus. Gerai golfo lazdą įvaldę yra krepšininkai Šarūnas Jasikevičius, Antanas Kavaliauskas ar olimpinis čempionas buvęs disko metikas Virgilijus Alekna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.