EUROLYGA 2023

Šeštadienio „Lietuvos ryte“ – išsamus Rio žaidynių gidas

Visi olimpinės delegacijos nariai, startų tvarkaraštis Lietuvos laiku, daug istorijos faktų ir statistikos ras skaitytojai specialiame „Lietuvos ryto“ 16 puslapių priede „Rytai-Vakarai“, kuris pasirodys šeštadienį.

Šeštadienio „Lietuvos ryte“ – olimpinių žaidynių gidas „Rytai-Vakarai“.
Šeštadienio „Lietuvos ryte“ – olimpinių žaidynių gidas „Rytai-Vakarai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 6:55 PM, atnaujinta May 16, 2017, 6:44 PM

67 sportininkai, 15 sporto šakų, 16 varžybų dienų – tai svarbiausia skaičiai, apibūdinantys rugpjūčio 5—21 dienomis Rio de Žaneire vyksiančią šventę.

Lietuvoje bus gili naktis, kai Makaranos stadione pražygiuos 206 šalių delegacijos ir olimpinė pabėgėlių rinktinė. Lietuvos delegacijos, kurios priešakyje su trispalvė žengs Gintarė Scheidt, žygiuos 114-i.

„Lietuvos ryto“ priede rasite interviu su mūsų delegacijos vėliavneše, o Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė paaiškino, kodėl buvo pasirinkta Gintarė.

„Visų pirma, ji yra daug svarbių pergalių Lietuvai pelniusi sportininkė, 2008 metų olimpinė vicečempionė, – „Lietuvos rytui“ sakė LTOK prezidentė. – Gintarė ilgą laiką gyveno Brazilijoje, todėl nusprendėme, kad ji bus puiki ambasadorė.

Be to, kai svarstome, kas turėtų žaidynių atidarymo ceremonijoje nešti vėliavą, atsižvelgiame ir į sportininko charakterį, asmenybę – juk vėliavnešys turi ne kartą viešai pasisakyti, sulaukia žiniasklaidos dėmesio. Manau Gintarė yra puiki Lietuvos ambasadorė Rio de Žaneire.“

Olimpinių žaidynių metu Gintarė ir Robertas Scheidtas dalinasi kambariu Rio de Žaneire, kaip jau daug metų dalinasi aistra buriavimui ir meile, iš kurios gimė du gražuoliai sūnūs. Vyresnysis jų Rio de Žaneire iš arti stebės, kaip abu tėvai išplaukia į olimpinius vandenis.

G.Scheidt interviu „Lietuvos rytui“ atskleidė, kuo skiriasi Lietuva ir Brazilija: „Lietuvoje mažai kas išdrįstu prieiti ir tiesiog užkalbinti, bet Brazilijoje žmonės dažnai prieina prie mano vyro ir sako: „Labas, drauge, kaip tau sekasi?“. Jie klausia, ar parveš medalį, linki gero vėjo. Aš atsisuku ir klausiu: „Ar tai buvo tavo draugas?“ Robertas atsako: „Ne, aš jo nepažįstu.“ Brazilai – labai atviri. Jiems nesunku prieiti ir pašnekinti. Mano vyras Robertas yra kiek santūresnis. Jo šeima kilusi iš atvykusiųjų iš Europos. Mes, lietuviai, irgi santūresni.“

-----------------------------------

Interviu su G.Scheidt, D.Gudzinevičiūte, pasakojimai apie Lietuvos krepšinio rinktinė ambicijas, olimpiečių aprangas, daug istorijos skaičių, olimpiečių portretai ir tvarkaraščiai – šeštadienio „Lietuvos ryte“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.