EUROLYGA 2023

Rio-2016. Giedrius Titenis ir jo varžovai

Pirmasis tarp Lietuvos plaukikų į olimpinį Rio de Žaneiro baseiną ners šių metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas Giedrius Titenis ir A.Šidlauskas. Jie startuos 100 m plaukimo krūtine atrankos varžybose – tame pačiame nuotolyje, kuriame G.Titenis gegužę tapo žemyno pirmenybių prizininku.

Giedrius Titenis šiemet Europos čempionate iškovojo bronzą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Giedrius Titenis šiemet Europos čempionate iškovojo bronzą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 6, 2016, 12:47 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:25 PM

Vis dėlto olimpinės žaidynės – visai kitas reikalas. Prisidėjus kitų žemynų sportininkams, konkurencija daug didesnė ir favoritų ratas smarkiai išsiplečia. Tiesa, ir Rio de Žaneire tarp favoritų bus du europiečiai: pasaulio rekordininkas, 2015 metų pasaulio ir 2014 bei 2016 metų Europos čempionas britas Adamas Peaty ir šių metų Europos vicečempionas britas Richardas Murdochas. Tačiau jiems iššūkį mes ir brazilai Felipe Franca bei Joao Gomesas, ir amerikiečiai Kevinas Cordesas ir Cody Milleris, galbūt ir pastaraisiais metais lėčiau plaukiantis, bet vis dar pavojingas Londono žaidynių čempionas Cameronas van der Burghas iš Pietų Afrikos.

Ši rungtis įdomi tuo, kad po Londono olimpinių žaidynių jokių ženklių laimėjimų nepasiekė JAV plaukikai. Jie neiškovojo medalių nei dviejuose iš eilės pasaulio čempionatuose, nei 2014 metų Ramiojo vandenyno šalių čempionate (jame varžosi Amerikos, Okeanijos ir Tolimųjų Rytų sportininkai), nei 2015 metų Panamerikos žaidynėse.

Tačiau amerikiečiai prabudo šiais metais. K.Cordesas pasiekė antrą geriausią, o C.Milleris – ketvirtą geriausią šio sezono 100 m plaukimo krūtine rezultatą.

Tuo tarpu geriausias šių metų G.Titenio rezultatas net nepatenka į sezono pasaulio dešimtuką. Kita vertus, lietuvis jau įpratino sirgalius, kad net ir pasaulio pirmenybėse bei olimpinėse žaidynėse nuolat patenka bent į pusfinalį.

Olimpinėse žaidynėse G.Titenis dalyvauja trečiąjį kartą. 2008 metais Pekine jis plaukė tik 100 m krūtine, 2012 metais Londone – 100 m ir 200 m krūtine. Į pusfinalį Lietuvos vyrų plaukimo lyderis pateko visus tris kartus, bet finale plaukė tik sykį – prieš ketverius metus būtent 100 m distancijoje užėmė aštuntąją vietą.

„Sports Illustrated“ prognozė: 1. A.Peaty (Didžioji Britanija), 2. K.Cordesas (JAV), 3. J.Gomezas (Brazilija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.