EUROLYGA 2023

V. Alekna: sprendimas dėl J. Jefimovos – politinis žaidimas

Dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna įsitikinęs – iš Rio de Žaneiro olimpiados reikėjo pašalinti visą Rusijos rinktinę be išimčių. Socialiniame tinklapyje disko metikas piktinosi, kad greta švarių sportininkų atidarymo ceremonijoje žingsniavo ir tie, kurie ilgą laiką vartojo dopingą.

Virgilijus Alekna įsitikinęs, kad rusų olimpiadoje būti neturėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo.
Virgilijus Alekna įsitikinęs, kad rusų olimpiadoje būti neturėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2016, 10:44 AM, atnaujinta May 16, 2017, 5:43 PM

„Taigi Julijai Jefimovai visgi leista startuoti olimpinėse žaidynėse. Buvo apmaudu stebėti, kaip vakar per žaidynių atidarymą greta švarių sportininkų žygiavo ir tie, kurie ilgą laiką sukčiavo, – rašė V.Alekna. – Visa ši istorija su Rusijos atletais kuo toliau, tuo labiau darosi neskani. Kai tokie sprendimai priimami likus vos kelioms valandoms iki žaidynių, tai panašėja į politinius žaidimus, ar sprendimus, priimamus po stalu. Kaip tokioje situacijoje turėtų jaustis sąžiningi sportininkai, kurie keturis metus ruošėsi olimpiadai, o dabar kaip lygūs su lygiais turės varžytis su dopingo pripumpuotais atletais?“

V.Aleknai atrodo nesuprantama, kodėl vieni Rusijos sportininkai buvo diskvalifikuoti, o kiti – ne. Pasak jo, rusams buvo taikomi dvigubi standartai.

„Manau, kad iš žaidynių turėjo būti pašalinta visa Rusijos komanda, o ne atskiri sportininkai. Dabar vis sunkiau suprasti, pagal kokius principus vieni buvo įleisti į Braziliją, o kitiems užtrenkė duris. Tokia bausmė būtų buvusi pelnyta, nes Rusija pažeidinėjo sąžiningo sporto taisykles valstybiniu lygiu, – neabejoja V.Alekna. – Aš visuomet pasisakiau už švarų ir sąžiningą sportą. Linkiu visiems Lietuvos olimpiečiams sėkmingų startų ir tikiu, kad šie pastarųjų dienų įvykiai jiems taps dar didesne motyvacija pasirodyti kuo geriau ir nurungti nesąžiningus sportininkus. Už pergales! Už Lietuvą!“

V.Alekna dalyvavo penkiose olimpinėse žaidynėse ir visose kovėsi dėl aukščiausių vietų: 2000-aisiais Sidnėjuje ir 2004-aisiais Atėnuose disko metikas tapo čempionu, 2008-aisiais Pekine iškovojo bronzą, 2012-aisiais Londone užėmė ketvirtą vietą, o 1996-aisiais Atlantoje – penktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.