EUROLYGA 2023

Vagystė neišmušė iš vėžių: irkluotojos laimėjo atrankos plaukimą

Rio de Žaneiro olimpiadoje kovą moterų dviviečių valčių varžybose sėkmingai pradėjo viena didžiausių Lietuvos medalių vilčių – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. 2013 metų pasaulio čempionės sėkmingai įveikė atrankos etapą bei iškopė į pusfinalį.

D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė užtikrintai pateko į kitą etapą.
D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė užtikrintai pateko į kitą etapą.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt iš Rio de Žaneiro

Aug 6, 2016, 5:14 PM, atnaujinta May 16, 2017, 4:30 PM

Lietuvės 2000 m distanciją įveikė per 7 min. 4,82 sek. ir finišavo pirmos tarp šešių įgulų.

„Tikrai labai norėjome laimėti. Tokiu oru būtume buvusios patenkintos bet kuria vieta iki trečiosios. Džiaugiamės patekusios į kitą etapą pirmuoju numeriu“, – lrytas.lt sakė D.Vištartaitė.

„Lagoa Rodrigo de Freitas“, kur vyksta olimpinės irklavimo varžybos, supa kalnai – nuo vieno žemyn žvelgia garsus Rio simboli – Kristus Atpirkėjas. Bet pakankamai uždaroje lagūnoje šeštadienį siaučia vėjai, keliantys galingas bangas.

Prieš pat D.Vištartaitės ir M.Valčiukaitės startą bangos į vandenį atrankos plaukime išvertė Serbijos vyrų dvivietės įgulą – Milošą Vasičių bei Nenadą Bediką.

„Nesitikėjome tokio sunkau irklavimo. To apskritai net nelabai pavadinsi irklavimu – sunkus oras, daug bangų“, – kalbėjo D.Vištartaitė.

Po pirmų 500 m D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė plaukė trečios, po 1000 m ir 1500 m buvo antros, o finiše aplenkė visą distanciją pirmavusias brites Victorią Thornley ir Katherine Grainger. Jos mūsiškėms pralaimėjo 0,5 sek.

Pusfinalyje irkluos 12 geriausių duetų. D.Vištartaitei ir M.Valčiukaitei olimpinėse žaidynėse planuojama 1-7 pozicija.

M.Valčiukaitė į pirmąjį startą stojo po patirtų išgyvenimų: iš lietuvės olimpiniame kaimelyje buvo pavogta nemenka pinigų suma. Tačiau 22-ejų irkluotoja šeštadienį varžybų arenoje atrodė tvirta ir pasitikinti.

Varžybas olimpiadoje Lietuvos irkluotojai pradėjo permainingai. Armandas Kelmelis atrankos etapo neįveikė pirmuoju bandymu ir sekmadienį startuos paguodos plaukime. Tuo tarpu Lina Šaltytė savo plaukime finišavo trečia ir iškart prasibrovė į moterų vienviečių ketvirtfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.