EUROLYGA 2023

Giedrius Titenis po savojo plaukimo bijojo pažvelgti į ekraną

Rio de Žaneiro „Aquatic“ baseine Giedrius Titenis net nenorėjo žiūrėti pusfinalio pabaigos. Jis plaukė pirmajame pusfinalio aštuonete ir finišavo penktas savajame plaukime, 100 m. krūtine įveikęs per 59,80 sek.

G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
G. Titenis.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 7, 2016, 5:29 AM, atnaujinta May 16, 2017, 4:22 PM

Atrodė, kad šansų patekti į finalą dar šiek tiek liko, bet pokalbių su žiniasklaidos atstovais zonoje tatuiruotas plaukikas pasirodė nelaukęs antrojo pusfinalio plaukimo.

Nors žiniasklaidos zonoje yra televizorių ekranai, G.Titenis dvejojo ar užmesti akį į ekraną ir tvirtino, jog nenori žiūrėti, kaip baigsis kova dėl aštuonių vietų finale.

„Tiesiog nepasisekė plaukimas. Atsilikau beveik sekunde nuo savo asmeninio rekordo, – prastą nuojautą aiškino plaukikas iš Anykščių. – Nenoriu žiūrėti, nes savo plaukime likau penktas.

Pusfinalyje liksiu devintas arba toliau.“

G.Titenio nuojauta pasitvirtino.

Jis liko dešimtas, nuo aštuntojo plaukiko Dmitrijaus Balandino iš Kazachstano atsilikęs 0,35 sek.

Trečdalis sekundės, bet plaukime tai yra daug.

„Viskas atrodė lyg ir neblogai. Ryte buvo sunku. Vakare (pusfinalyje) bandžiau lengviau pradėti, kad geresnis būtų finišas, – savo taktiką apibūdino G.Titenis. – Nusivylęs truputį. Norėjau į finalą.“

Ketverius metus net ir skindamas Europos pirmenybių medalius jis vis tvirtino, jog svarbiausia yra olimpiada.

Tačiau net ir turėdamas talentingą trenerį Žilviną Ovsiuką, kuris įprastai labai tiksliai išveda 27 metų plaukiką į sportinės formos piką svarbiausioms varžyboms, G.Titenis šįkart prašovė.

Nors jis dar plauks Rio de Žaneire 200 m krūtine ir kombinuotoje estafetėje, patyręs plaukikas jaučia, jog padaryta klaidų ilgame ir sunkiame pasirengimo kelyje.

„Stengsiuosi, bet 100 m buvo mano svarbiausia rungtis. Tikėjausi gero rezultato, juo labiau, kad šiemet esu plaukęs ir greičiau.

Nepavyko, kažką ne taip padarėme, ne taip apskaičiavome,“ – apmaudą sunkiai slėpė G.Titenis. Pusfinalyje 100 m krūtine neprilygstamas buvo britas Adamas Peaty – 57,62 sek. Jam ne tiek daug trūko, kad pagerintų ryte atrankos varžybose pasiektą pasaulio rekordą (57,55 sek.).

100 m krūtine kvalifikacijoje dalyvavo ir kitas lietuvis – Andrius Šidlauskas į pusfinalį nepateko. Distanciją per 1 min. 0,59 sek. įveikęs panevėžietis buvo 23-ias.

G.Titenis ryte buvo dvyliktas.

Pekino olimpinėse žaidynėse 2008 m. jis irgi finišavo pusfinalyje, kur buvo dvyliktas. Prieš ketverius metus Londone G.Titenis prasimušė į 100 m krūtine finalą ir užėmė aštuntąją vietą, o dusyk ilgesnėje distancijoje buvo vienuoliktas.

Bet Rio de Žaneire sekmadienį 100 m finalas vyks be lietuvio.

„Tokie metai,“ – nusivylęs skėstelėjo rankomis G.Titenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.