EUROLYGA 2023

Giedriaus Titenio antrasis bandymas: kas jo varžovai?

100 metrų plaukimo krūtine varžybose Giedriui Titeniui iki olimpinio finalo trūko mažiau nei pusės sekundės. Lietuvos vyrų plaukimo lyderis šeštadienį Rio de Žaneiro žaidynių pusfinalyje užėmė dešimtąją vietą ir kitą dieną tik iš šalies stebėjo, kaip britas Adamas Peaty finale pagerino pasaulio rekordą ir iškovojo olimpinį aukso medalį.

G.Titeniui nepavyko pasiekti tikslo 100 m plaukimo krūtine varžybose. Jis net nepateko į finalą, bet ruošiasi naujam iššūkiui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Titeniui nepavyko pasiekti tikslo 100 m plaukimo krūtine varžybose. Jis net nepateko į finalą, bet ruošiasi naujam iššūkiui.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 9, 2016, 6:20 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:30 AM

Skirtingai nei vienoje rungtyje kovojusi Rūta Meilutytė, G.Titenis turės antrą šansą. Jis tuo pačiu stiliumi plauks dukart ilgesnį nuotolį, kurio atrankos ir pusfinalio varžybos bus surengtos antradienį, finalo – trečiadienį.

Kurioje rungtyje G.Titenis stipresnis, pasakyti beveik neįmanoma. Per Europos pirmenybes jis yra iškovojęs medalių ir plaukdamas 200 metrų, ir 100 metrų, ir 50 metrų (pastaroji rungtis nėra olimpinė). Per Londono olimpines žaidynes geresnis buvo anykštėno rezultatas trumpesnėje distancijoje. Prieš ketverius metus 100 metrų varžybose G.Titenis pateko į finalą užėmė aštuntąją vietą, 200 metrų varžybose liko tik vienuoliktas.

Tačiau vienintelį pasaulio pirmenybių apdovanojimą lietuvis dar 2009 metais iškovojo plaukdamas 200 metrų. Tada ant jo kaklo buvo pakabintas bronzos medalis. Tiesa, dviejuose pastaruosiuose pasaulio čempionatuose G.Titenis užėmė vienuoliktąją vietą.

Šio sezono geriausių rezultatų lentelėje G.Titenio pavardė įrašyta tik 61-ojoje eilutėje. Tačiau jis neplaukė 200 metrų Europos pirmenybėse ir dalyvavo tik mažiau svarbiuose turnyruose. Beje, gegužę Londone šios rungties Europos čempionu tapęs škotas Rossas Murdochas Rio de Žaneiro žaidynėse 200 metrų distancijoje visai neplauks. Kaip ir perpus trumpesnės distancijos olimpinis čempionas A.Peaty. Didžiajai Britanijai atstovaus kiti du plaukikai Andrew Willisas ir Craigas Bensonas.

Varžybų favoritai bus šio sezono lyderis amerikietis Joshas Prenot, praėjusių metų pasaulio vicečempionas amerikietis Kevinas Cordesas, praėjusių metų pasaulio čempionas ir šių metų Europos vicečempionas vokietis Marco Kochas, 2014 metų Ramiojo vandenyno šalių čempionato nugalėtojas japonas Yasuhiro Koseki ir jau minėtas A.Willisas.

Įdomu, kad 23-ejų J.Prenot visai neseniai įsiveržė į plaukimo elitą ir dar nėra laimėjęs nė vieno medalio svarbiausiuose tarptautiniuose turnyruose (pasaulio pirmenybėse, Ramiojo vandenyno šalių čempionate ar Panamerikos žaidynėse). Jis spėjo pasižymėti tik praėjusių metų Kazanės universiadoje ir NCAA čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.