EUROLYGA 2023

Rūta Meilutytė po nesėkmės: pasaulio žiniasklaida ją užmiršo

Prieš ketverius metus Londono olimpiadoje žibėjusi Rūta Meilutytė skaudžiai pasitraukė į šešėlį.

R.Meilutytę pasaulio žiniasklaida tiesiog užmiršo.<br>lrytas.lt montažas
R.Meilutytę pasaulio žiniasklaida tiesiog užmiršo.<br>lrytas.lt montažas
R.Meilutytė po finalo liejo ašaras.<br>A.Pliadžio nuotr.
R.Meilutytė po finalo liejo ašaras.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 9, 2016, 7:20 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:30 AM

Vėlyvą pirmadienio vakarą 19-metė Lietuvos plaukikė nesėkmingai yrėsi medalių link ir liko toli nuo lyderių. 100 m krūtine finale distanciją vos per 1 min. 07,32 sek. ir vietoj trokštamos apdovanojimų pakylos turėjo tenkintis tik septinta vieta.

Vos išlipusi iš baseino lietuvė rankomis slėpdama veidą patraukė žiniasklaidos zonos link, o ten prabilusi žurnalistams nebesutramdė emocijų. Prieš ketverius metus ji verkė džiaugsmo ir triumfo ašaromis, o šalia Rio baseino ją guodė treneris Jonas Ruddas.

Po fantastinio plaukimo 2012-aisiais J.Meilutytės sensacija ir triumfo akimirkos vieną dieną buvo pagrindinė britų transliuotojų milžino BBC naujiena, o jos istorija ir neįtikėtina pergalė mirgėjo viso pasaulio sporto žiniasklaidoje.

Bet po finišo Rio baseine viskas pasikeitė.

Po finalo visas visas dėmesys buvo skirtas Julijos Jefimovos dopingo skandalui, kuris užgožė net įspūdingą amerikietės Lilly King pasirodymą. Visi rašė ir kalbėjo apie rusės sąžinę ir purviną sportą, amerikietės šuolį į viršų ir švarią karjerą.

O 2012 metų olimpinė čempionė buvo primiršta.

Tik keli užsienio žiniasklaidos leidiniai užsiminė apie Plimute gyvenančios ir besitreniruojančios Rūtos nesėkmę.

„Tai buvo didžiulis nusivylimas lietuvei Rūtai Meilutytė, kuri prieš ketverius metus nustebino pasaulį, kai būdama vos 15 metų, sugebėjo laimėti aukso medalį. Tačiau plaukikė Rio nebuvo pajėgi apginti čempionės titulo ir net nepasiekė apdovanojimų pakylos“, – rašo britų leidinys „The Telegraph.“

Nusivylimas, nesėkmė, apmaudas. Bet ne netikėtumas. R.Meilutytės užimta septintoji vieta užsienio spaudą kiek nustebino, bet tai, kad ji nelaimėjo medalio, jai nebuvo sensacija. Nors kai kurie JAV portalai lietuvei nedrąsiai kabino sidabro ar bronzos medalius.

Praėjusiose olimpinėse žaidynėse apdainuota ir išgirta R.Meilutytė po nesėkmingo finišo Rio didžiausių pasaulio sporto leidinių puslapiuose buvo nustumta į šoną ir liko tik sausos statistikos eilutėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.