EUROLYGA 2023

Trečiadienio lietuvių startai Rio: kas, kur, kada?

Irklavimas. 16.10 val. Lietuvos laiku prasidės keturviečių valčių B finalas. Jame varžysis keturios įgulos.

Evaldas Petrauskas<br>AFP nuotr.
Evaldas Petrauskas<br>AFP nuotr.
E.Petrauskas.<br>LTOK nuotr.
E.Petrauskas.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

LTOK

Aug 10, 2016, 7:15 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:41 AM

Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius šiame plaukime turi galimybę iškovoti olimpiados prizininkų diplomą – olimpinėse žaidynėse prizinėmis laikomos pirmos aštuonios vietos. Tad lietuviams reikia aplenkti bent du iš trijų varžovų ekipažų norint namo grįžti su apdovanojimais.

Kovą dėl kuo aukštesnės vietos olimpinėse žaidynėse pratęs jauniausias Lietuvos delegacijos narys 18-metis Armandas Kelmelis, paskutinę akimirką įšokęs į olimpinę vienvietę. Jis trečiadienį 17.20 val. lenktyniaus pusfinalyje dėl 13–24 vietų. Trys greičiausi šio plaukimo dalyviai vėliau varžysis dėl 13–18 vietų, kiti trys – dėl 19–24 pozicijų.

Europos jaunių čempionas olimpiečiu tapo liepos pradžioje traumą patyrus Rolandui Maščinskui. Šio irkluotojo vietą porinėje dvivietėje su Sauliumi Ritteriu užėmė vienvietę Rio turėjęs irkluoti Mindaugas Griškonis, o jį pakeitė A.Kelmelis.

„Mano planai buvo visai kiti. Apie tai, jog esu įtrauktas į Lietuvos olimpiečių sąrašą, sužinojau per treniruočių stovyklą Trakuose. Nežinojau, ar džiaugtis, ar sielvartauti. Jaudulys buvo didžiulis, nes mano svajonė dalyvauti olimpinėse žaidynėse išsipildė labai anksti. Tai pačios svarbiausios varžybos mano sportiniame gyvenime. Nesu dalyvavęs ir jaunimo iki 23 metų varžybose. Jaučiuosi kaip pasakoje: iš jaunių grupės – tiesiai į olimpines žaidynes“, – prieš kelionę į Rio de Žaneirą atviravo A.Kelmelis.

Dėl tokių pačių vietų, kaip ir A.Kelmelis, olimpiniame kanale trečiadienį lenktyniaus ir 29 metų Lina Šaltytė. Jos startas – 17.30 val.

Buriavimas. Gintarė Scheidt grįžo ten, kur ir turėtų būti pagal savo meistriškumą. Pekino olimpinė vicečempionė po antrosios „Laser Radial“ jachtų klasės varžybų dienos atsidūrė tarp lyderių.

Po to, kai pirmame plaukime 33 metų lietuvė pažeidė starto taisyklę ir buvo nublokšta į paskutinę vietą, antrame etape ji iškovojo pergalę, o antradienį dukart finišo aštunta ir, nubraukus prasčiausią rezultatą, su 17 taškų užimą septintąją vietą.

Trečiadienį jos laukia dar du plaukimai, prasidėsiantys nuo 19.15 val.

Plaukimas. 21 metų Danas Rapšys antrą kartą bandys laimę Rio olimpiniame baseine. 100 m nugara rungtyje 24-ąją vietą užėmęs sportininkas šįkart 19.40 val. kovos dvigubai ilgesnėje distancijoje. Būtent 200 m nuotolyje panevėžietis šiemet iškovojo Europos čempionato bronzą.

D. Rapšys yra daugiausia olimpinių A lygio normatyvų įvykdęs Lietuvos plaukikas. Be 100 m ir 200 m distancijų nugara, jis taip pat turėjo ir olimpinį kelialapį į 200 m laisvuoju stiliumi varžybas, bet jose nedalyvavo. Jis turėtų plaukti kombinuotoje estafetėje 4x100 m.

Boksas. Rugpjūčio 10 d. Rio de Žaneiro žaidynės prasideda Londono olimpiados prizininkui Evaldui Petrauskui. Svorio kategorijos iki 64 kg pirmajame etape 24 metų lietuvis kovos su penkeriais metais vyresniu indu Manojumi Kumaru. Ši akistata prasidės 18.30 val., kai Lietuvoje jau bus 0.30 val.

Indijos atletui tai irgi antroji olimpiada – Londone jis pateko į svorio kategorijos iki 64 kg aštuntfinalį. E.Petrauskas prieš ketverius metus olimpinę bronzą iškovojo svorio kategorijoje iki 60 kg.

„Su juo nesu boksavęsis, bet mačiau, kaip jis kovoja. Kaip ir dauguma mano varžovų, jis aukštesnis, jo rankos ilgesnės. Kažkokio išskirtinumo nėra. Bet olimpinėse žaidynėse visi boksininkai yra aukšto lygio“, – teigė E.Petrauskas.

Sportininkui pritarė ir jo treneris Vladimiras Bajevas: „Čia visi lygūs. Todėl ištraukus burtus negali sakyti, geri varžovai ar prasti. Reikia kovoti iš visų jėgų, kito kelio nėra. Nes visas tas ketverių metų darbas rengiantis olimpinėms žaidynėms turi pasiteisinti. Ypač sunkūs buvo pastarieji dveji metai, kai vyko olimpinė atranka. Krūvis buvo milžiniškas, nes, atsiradus profesionalų lygoms, teko kovoti ir mėgėjų, ir profesionalų ringe.“

Mėgėjų ir profesionalų bokso skirtumai vertė nuolat keisti treniruočių metodus. „Profesionalų varžybose vyksta šeši arba aštuoni raundai, mėgėjų – tik trys. Todėl reikia visiškai kitokio pasirengimo. Profesionalų kovose reikia daugiau ištvermės, gali neskubėti penkis raundus ir viską išspręsti šeštame, o olimpinėse varžybose viską lemia greitis“, – paaiškino V.Bajevas.

E.Petrauskas nusiteikęs ryžtingai: „Kai vyksta lygi kova, teisėjavimas visąlaik į didesnių šalių pusę pakrypsta. O mums, mažytėms šalims, reikia kovoti, reikia parodyti, kad laimime, ir ne bet kaip, o įžūliai, ne vienu kitu tašku. Aš stengsiuosi daryti viską, ką mes su treneriu suplanavę, kam ruošėmės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.