EUROLYGA 2023

Varžovės R.Meilutytei: mažiau galvok apie kitas ir aukštyn galvą

Lilly King nežino, kas plaukiant 100 m krūtine finale atsitiko Rūtai Meilutytei, kad viena pagrindinių pretendenčių į medalius laikyta 2012-ųjų Londono žaidynių čempionė finišavo tik septinta. Tačiau Rio de Žaneire titulą iš lietuvės paveržusi jos bendraamžė 19-metė amerikietė toliau žavisi savo varžove ir linki jai stiprybės.

L.King ir R.Meilutytė.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
L.King ir R.Meilutytė.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 12:04 PM, atnaujinta May 16, 2017, 5:25 AM

„Nesu tikra, kas nutiko Rūtai. Bet aš taip ilgai ja žavėjausi. Lygiavausi į ją po to, kai iškovojo auksą Londone 2012-aisiais. Po varžybų ji mane pasveikino, esu dėkinga, kad turiu tokią mielą ir kartu kietą varžovę“, – lrytas.lt kalbėjo L.King.

Po nesėkmingo finalo R.Meilutytė atrodė sugniuždyta.

„Tiesiog nenuleisk galvos. Ji yra olimpinė čempionė ir gali tai išgyventi. Ji yra puiki sportininkė, ir aš tuo žaviuosi“, – lietuvei linkėjo L.King.

100 m krūtine finale prieš pat R.Meilutytę 0,14 sek. greičiau į finišą atplaukė Hrafnhildur Luthersdottir ir tai buvo pirmas kartas islandės karjeroje, kai ji pralenkė lietuvę.

„Tikrai negalvojau, kad taip galėtų atsitikti. Ji yra puiki varžovė, pasaulio rekordininkė. Europos čempionatuose ji tris kartus buvo greitesnė už mane. Dabar jai nesisekė ir aš ją pralenkiau“, – kalbėjo H.Luthersdottir.

Islandijos sportininkė žino, kas lėmė R.Meilutytės nesėkmę.

„Manau, kad viskas priklausė nuo psichologijos, o ne fiziologijos. Svarbiausia išlaikyti šviesią galvą. Visi tie dopingo skandalai – galbūt tai turėjo įtakos, kad jos mintys buvo kažkur kitur. Ji persistengė. Kartais kai persistengi, pradedi plaukti ne savo lenktynes, o kitų. Tuomet tiesiog nesiplaukia taip gerai“, – sakė H.Luthersdottir.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.