EUROLYGA 2023

Irkluotojams medalius atnešusių valčių vertė – tarsi automobilio

Profesionalų valtis – tarsi automobilis. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvavo net dešimt irkluotojų iš Lietuvos, iš kurių medaliais pasidabino net dvi įgulos. Tačiau užauginti olimpinius prizininkus reikia ir nemažų investicijų.

M. Valčiukaitės ir D. Vištartaitės valties vertė – 14-15 tūkst. eurų.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
M. Valčiukaitės ir D. Vištartaitės valties vertė – 14-15 tūkst. eurų.<br>V.Dranginio/LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Trakys

Aug 13, 2016, 4:01 PM, atnaujinta May 16, 2017, 1:08 AM

„Elitinė vienvietė valtis kainuoja apie 10 tūkst. eurų. Dvivietė gali kainuoti apie 14-15 tūkst., keturvietė – apie 30 tūkst. eurų“, – lrytas.lt atskleidė bronzą iškovojusios Mildos Valčiukaitės tėvas ir irklavimo treneris Tomas Valčiukas.

Irklavimo specialistas teigė, kad sportininkėms sezono metu reikia 2-3 valčių, kadangi jos į varžybas, vykstančias ne Europoje, būna išgabenamos prieš kelis mėnesius. Į Rio de Žaneirą Donatos Vištartaitės ir M.Valčiukaitės valtis buvo „išsiųsta“ dar gegužės mėnesį.

„Kai kurie valtis keičia gana dažnai – kas sezoną, kas du. Mūsų merginos į olimpiadą pasiėmė valtį, kuri joms buvo sėkminga 2013 metais – tada jos laimėjo pasaulio ir Europos čempionatus. Sezono metu reikia turėti bent dvi valtis, kartais prireikia ir trijų, – sakė T.Valčiukas. – 2013 metais vieną valtį išvežė anksti į Pietų Korėją – dar gegužės mėnesį. Jos turėjo kitą valtį Trakuose, o dar vyko Universiada Kazanėje bei pasaulio taurės etapai. Reikėjo turėti tris valtis, didelį darbą padarė federacija, kuri palaikė gerus santykius su gamintojais.“

Dauguma dalyvių Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse startavo su naujomis, šiemet įsigytomis valtimis. Tuo tarpu lietuvės tikėjo, kad „pergalinga“ 2013-ųjų valtis taps sėkmės ženklu ir Rio.

„Kadangi merginos su šita valtimi startavo dar 2013 metais, tai dabar jau ji yra pasidėvėjusi, praradusi kai kurias savybes. Kiekvienais metais joms duodama testuoti naujas valtis, bet galų gale gegužės mėnesį jos nusprendė į olimpiadą išsiųsti 2013-ųjų valtį“, – paaiškino T.Valčiukas.

Vis dėlto nei profesionalams, nei pradedantiesiems pirkti valčių už savus pinigus neprireikia – talentingiems sportininkams valtis parūpina Lietuvos irklavimo federacija.

„Po to, kai lietuviai pradėjo rodyti gerus rezultatus, gamintojai tapo suinteresuoti, jog irkluotumėme su jų valtimis. Tokios praktikos, kad jaunesnis sportininkas turėtų iš savų pinigų nuomotis valtį, kol kas nebuvo“, – sakė T.Valčiukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.