EUROLYGA 2023

Lietuvos sporto savaitė: D. Sabonio sutartis ir teniso titulas

Per olimpines žaidynes kiti įvykiai nustumiami į šešėlį, tačiau sporto gyvenimas vyksta ne vien Rio de Žaneire. Praėjusią savaitę netrūko įdomių naujienų: ilgametis Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas Gintaras Staučė buvo pakviestas į Rusijos rinktinės trenerių štabą, jaunasis krepšinio talentas Domantas Sabonis oficialiai įteisino santykius su „Oklahoma City Thunder“ klubu, tenisininkas Lukas Mugevičius iškovojo pirmą titulą vienetų turnyruose, o keli garsūs Lietuvos krepšininkai apsisprendė dėl naujų karjeros stotelių.

Domantas Sabonis.<br>AFP nuotr.
Domantas Sabonis.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

2016-08-15 11:59, atnaujinta 2017-05-15 22:10

Rugpjūčio 8 d. Ričardas Berankis Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitinge nukrito iš 71-osios į 89-ąją vietą.

Rugpjūčio 8 d. Krepšininkas Šarūnas Vasiliauskas pasirašė vieno sezono sutartį su Badalonos „Joventut“. Praėjusį sezoną Š.Vasiliauskas žaidė Prienų-Birštono „Vytaute“.

Rugpjūčio 10 d. Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Marius Stankevičius pasirašė sutartį su Italijos trečiojoje lygoje žaidžiančiu Sienos „Robur“.

Rugpjūčio 11 d. Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas Gintaras Staučė tapo Rusijos futbolo rinktinės trenerio padėjėju. Jį į savo štabą pakvietė vyriausiuoju treneriu paskirtas Stanislavas Čerčesovas.

Rugpjūčio 11 d. Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) vyrų rinktinių reitinge Lietuva aplenkė Kubą bei Salvadorą ir pakilo iš 127-osios į 125-ąją vietą.

Rugpjūčio 12 d. Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšinio klubas pasirašė sutartį su buvusiu Lietuvos rinktinės žadiėju Tomu Delininkaičiu.

Rugpjūčio 12 d. Lietuvos rinktinės krepšininkas Domantas Sabonis pasirašė sutartį su „Oklahoma City Thunder“. „Thunder“ teises į šiais metais Gonzagos universitetą baigusį D.Sabonį gavo po mainų su „Orlando Magic“ klubu, 11-uoju šaukimu pakvietusiu krepšininką Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje.

Rugpjūčio 13 d. Lietuvos žiniasklaida paskelbė, kad Panevėžio „Lietkabelis“ susitarė su ilgamečiais Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjais Darjušu ir Kšištofu Lavrinovičiais. „Lietkabelis“ šios informacijos oficialiai dar nepatvirtino.

Rugpjūčio 13 d. Europos jaunių (iki 18 m.) paplūdimio tinklinio čempionate Brno (Čekija) vaikinų varžybose Patrikas Stankevičius ir Rokas Vaškevičius užėmė penktąją vietą, merginų varžybose Agnieška Paškevič ir Jekaterina Kovalskaja – devintąją.

Rugpjūčio 13 d. Lukas Mugevičius tapo teniso turnyro Telavyje (Gruzija; „ITF Futures“) nugalėtoju. Jis finale įveikė rusą Ilją Vasiljevą 6:3, 6:2. L.Mugevičius į finalą pateko antrame turnyre iš eilės ir iškovojo pirmąjį karjeroje vienetų titulą.

Rugpjūčio 14 d. Lietuvos merginų (iki 16 m.) krepšinio rinktinė Udinėje (Italija) vykusiame Europos čempionate užėmė šeštąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.