EUROLYGA 2023

Atlygis už prakaitą: kokių premijų Rio jau nusipelnė lietuviai

Už gerą pasirodymai olimpiadoje sportininkams – ne tik tautos simpatijos, bet ir pinigai, pelnyti ketverių metų prakaitu kasdienėse treniruotėse.

A.Didžbalis, S.Ritteris ir M.Griškonis, D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė, R.Meilutytė.<br>A.Pliadžio ir V.Dranginio nuotr.
A.Didžbalis, S.Ritteris ir M.Griškonis, D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė, R.Meilutytė.<br>A.Pliadžio ir V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-16 17:03, atnaujinta 2017-05-15 19:04

Rio de Žaneiro žaidynės peržengė į antrąją pusę ir iš 67 delegaciją sudarančių lietuvių (įskaitant dvylika krepšinio rinktinės narių) devyni jau nusipelnė Vyriausybės premijų.

Porinės dvivietės irkluotojai Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis už sidabro medalį kartu su treneriais pasidalins 115 tūkst. 840 eurų.

Tokios pat moterų dvivietės porininkės Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė už bronzą pelnė 86 tūkst. 880 eurų, kuriais irgi dalinsis su treneriais.

Aurimo Didžbalio, kuris sunkumų kilnojimo svorio kategorijoje iki 94 kg irgi iškovojo bronzos medalį, laukia 43 tūkst. 440 eurų, o jo treneris gaus pusės šios sumos dydžio premiją.

Olimpinėse žaidynėse prizinėmis laikomos 1-8 vietos. Tad du plaukikai nusipelnė premijų.

100 m krūtine rungtyje septinta finišavusi Rūta Meilutytė gaus 8690 eurų, o 50 m laisvuoju stiliumi nuotolį aštuntas baigęs Simonas Bilis – 5790 eurų.

8690 eurų už 7-ąją vietą nusipelnė buriuotoja Gintarė Scheidt ir treko dviratininkė Simona Krupeckaitė.

Jau aišku, kad premija – tik dar nežinia, kokio dydžio – teks ir vietą ketvirtfinalyje užsitikrinusiai Lietuvos krepšinio rinktinei.

Nuo premijos per plauką liko irklavimo keturvietė – Aurimas Adomavičius, Dominykas Jančionis, Martynas Džiaugys ir Dovydas Nemeravičius Rio de Žaneire užėmė 9-ąją vietą.

Olimpinio čempiono titulą Lietuva yra įvertinusi 115 tūkst. 850 eurų.

Pinigų sumos nėra suapvalintos, nes premijos eurais konvertuotos iš anksčiau galiojusių premijų litais.

Olimpiados laureatams galioja viena sąlyga: premijos juos pasieks tada, kai atitinkamos sporto šakos nacionalinė federacija patvirtins, kad sportininko dopingo mėginys žaidynėse buvo neigiamas.

Vyriausybės skiria premijas 1—8 vietas olimpiadoje užėmusiems sportininkams. Asmeninėse rungtyse numatytos tokios premijos:

1 vieta – 115 850 eurų

2 vieta – 57 920

3 vieta – 43 440

4 vieta – 23 170

5 vieta – 17 380

6 vieta – 11 580

7 vieta – 8690

8 vieta – 5790.

Premijos asmeninių rungčių treneriams, rengusiems sportininką, dydis – 50 procentų už atitinkamą sporto laimėjimą nustatyto premijos dydžio. Jeigu sportininką rengė keli treneriai, premija padalijama treneriams, atsižvelgiant į tai, koks jų indėlis į sportininko rengimą.

Premijos komandų rungčių nariams (sportininkams ir kitiems rinktinės nariams – treneriams, gydytojams, masažuotojams, mokslininkams) dydis apskaičiuojamas, Vyriausybės nutarime nurodytą premijos dydį dauginant iš oficialaus komandinės rungties sportininkų skaičiaus.

Premijos suma paskirstoma visiems rungties nariams atsižvelgiant į tai, koks jų indėlis į pergalę (šią informaciją pateikia atitinkama sporto šakos federacija).

Vasaros olimpines žaidynes žiūrėkite per „Lietuvos ryto“ televiziją arba portale www.lrytas.tv.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.