EUROLYGA 2023

Televizijos kaprizai U. Boltui sutrukdė greitai bėgti finale

Savo septintąjį olimpinį aukso medalį sekmadienį laimėjęs Usainas Boltas skundėsi Rio de Žaneiro žaidynių 100 m bėgimo tvarkaraščiu.

U.Boltas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
U.Boltas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
U.Boltas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
U.Boltas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
U.Boltas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
U.Boltas.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 16, 2016, 1:26 AM, atnaujinta May 15, 2017, 8:43 PM

„Aš nežinau, kas taip viską sudėliojo, bet tai buvo kvailystė, – pareiškė greičiausias pasaulio žmogus po 100 m finalo. – Todėl finalas ir buvo lėtas. Neįmanoma būti greitam, kai bėgimai – vienas po kito“.

Tvarkaraštis buvo sudarytas laibiau taikantis prie televizijos, o ne sportininkų norų. Anksčiau sprinteriai turėdavo daugiau kaip dviejų valandų pertrauką tarp 100 m pusfinalio ir finalo.

„Tai buvo pirmas kartas mano gyvenime, kai turėjau bėgti į apšilimo areną rengtis finalui“, – sakė lengvosios atletikos superžvaigždė iš Jamaikos.

Jis tikino, kad po pusfinalio jautėsi puikiai ir tikėjosi finale greito bėgimo. U.Boltui „greitas“ reiškia kažką artimo jam priklausančiam pasaulio rekordui – 9,58 sek.

O „lėtu“ galima pavadinti tas 9,81 sek., kurios jamaikiečiui vis tiek garantavo Rio de Žaneiro auksą. Šis rezultatas nepatenka į jo geriausiųjų dešimtuką.

U.Boltas pernelyg suspaustu grafiku skundėsi ne vienas. Jam pritarė sidabrą laimėjęs amerikietis Justinas Gatlinas: „Realiai mes turėjome tik pusvalandį pasiruošti finalui“.

Varžybų tvarkaraštį sudaro Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF), o patvirtina Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC). Bet svarų žodį čia turi ir milžiniškus pinigus už transliavimo teises mokančios televizijos kompanijos, ypač – NBC.

Varžybų grafikas sukėlė šurmulio ir pirmadienį, kai moterų 200 m atrankos bėgimai iš vakaro buvo perkelti į rytinę sesiją, nes taip prašė viena garsiausių JAV sprinterių Allyson Felix. Ji nori kovoti dėl aukso ir 200 m, ir 400 m distancijose. Pastarosios finalas – kaip tik pirmadienio vakare.

Tiesa, U.Boltas gali būti ramus dėl poilsio tarp vyrų 200 m bėgimų: atranka – antradienį, pusfinaliai – trečiadienį, finalas – ketvirtadienį. Todėl jamaikietis sakė, kad šioje rungtyje yra tikimybė pagerinti savąjį pasaulio rekordą – 19,19 sek.

„Jei gerai pailsėsiu per naktį po pusfinalių, tai įmanoma. To labai noriu“, – sakė U.Boltas, kuris Rio de Žaneire dar bėgs estafetėje 4x100 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.