EUROLYGA 2023

Tragedija Rio – žuvo Vokietijos rinktinės treneris

Vokietijos baidarių ir kanojų rinktinės treneris 35-erių Stefanas Henze neišgyveno po autoįvykio Rio de Žaneire.

Stefanas Henze neišgyveno po autoįvykio Rio de Žaneire
Stefanas Henze neišgyveno po autoįvykio Rio de Žaneire
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2016, 1:53 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:37 PM

Vokietis su rinktinės kolega penktadienį važiavo taksi iš olimpinio irklavimo centro į sportininkų kaimelį ir pateko į avariją – treneris buvo vienintelis, stipriai nukentėjęs per šį įvykį: jam buvo sužalota galva.

S.Henze pradžioje buvo nuvežtas į paprastą ligoninę, tačiau įvertinus situaciją, jis buvo pervežtas į geriausią Rio de Žaneiro neurochirurgijos centrą. Tačiau treneris neišgyveno.

Vyrui buvo atlikta galvos operacija, buvo daromi visi įmanomi žingsniai kuo greičiau trenerį pergabenti į Vokietiją, tačiau trenerio gyvybė užgeso pirmadienio vakarą. Buvo net galvojama apie vokiečių medikų brigadą, kuri atskristų į olimpinį Rio ir gelbėtų trenerį, tačiau visi formalumai užsitęsė.

Šeimos prašymu, jokia papildoma informacija apie tragediją nebuvo teikiama.

„Tai siaubinga netektis. Mes paprašėme Tarptautinio olimpinio komiteto, kad jis leistų olimpiniame kaimelyje iki pusės nuleisti Vokietijos vėliavas ir pagerbti S.Henze. Jis liks visam laikui mūsų širdyse“, – kalbėjo Vokietijos baidarių ir kanojų federacijos prezidentas Alfonsas Hormannas.

S.Henze praeityje buvo garsus baidarių sporto atstovas, 2004-ųjų Atėnų žaidynėse laimėjęs sidabro medalį. Taip pat jis buvo pasaulio ir Europos pirmenybių čempionas. Velionio tėvas Jurgenas 1970-siais tapo pasaulio baidarių sporto pirmenybių čempionu, o po to visas jėgas skyrė sūnaus treniravimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.