EUROLYGA

Dopingas vejasi Rusiją: atimtas bėgikių Pekine laimėtas auksas

Rusijos lengvaatlečius ir toliau vejasi praeities nuodėmės. 2008 metais Pekino olimpinėse žaidynėse auksą laimėjusi moterų bėgimo 4x100 m estafetės komanda tik dabar neteko savo laimėjimo, atlikus pakartotinius dopingo testų tyrimus.

Rusija neteko aukso medalio.<br>AP nuotr.
Rusija neteko aukso medalio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 10:38 AM, atnaujinta May 15, 2017, 5:13 PM

Bėgikės Julijos Čermošanskojos teste rasti net du anaboliniai steroidai, tad ji ir visos jos komandos draugės neteko aukso medalių, paskelbė Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

Auksas atiteks Belgijos rinktinei, sidabaras – Nigerijai, o bronzą po aštuonerių metų atsiims ketvirta Pekine likusi Brazilijos komanda.

Kitos trys Rusijos rinktinės bėgikės – Julija Guščina, Aleksandra Fedoriva ir Jevgenija Poliakova buvo švarios, bet pagal taisykles komanda yra diskvalifikuojama, kai bent viena iš jos narių naudojo dopingą.

J.Čermošanskaja teisino, kad prieš žaidynes ji gydėsi traumą ir steroidai jai buvo būtini, bet tokios kalbos IOC neįtikino.

Naudodama naujausias technologijas IOC per naują jau patikrino daugiau nei 1000 dopingo testų iš Pekino ir Londono žaidynių. 98 atletų testai jau yra įvertinti kaip teigiami, nors anksčiau jie buvo laikomi švariai. Septynių sportininkų rezultatai – jau anuliuoti.

IOC dopingo testus saugo daugiau nei dešimt metų – tai leidžia juos iš naujo tikrinti, kai sukuriama pažangesnė technologija, leidžianti tiksliau aptikti dopingo pėdsakus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.