EUROLYGA 2023

Aistros ir kova: paaiškėjo Lietuvos tinklinio čempionai

Šeštadienį Vilniuje esančioje „Credit24 arenoje“ paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato nugalėtojai. Čia vyko finalinis varžybų etapas, kuriame netrūko efektingų epizodų, aistrų, o dėl pergalių buvo kaunamasi net kenčiant skausmą.

Paplūdimio tinklinio varžybų akimirka.<br>D.Genevičiaus nuotr.
Paplūdimio tinklinio varžybų akimirka.<br>D.Genevičiaus nuotr.
Paplūdimio tinklinio varžybų akimirka.<br>D.Genevičiaus nuotr.
Paplūdimio tinklinio varžybų akimirka.<br>D.Genevičiaus nuotr.
Paplūdimio tinklinio varžybų akimirka.<br>D.Genevičiaus nuotr.
Paplūdimio tinklinio varžybų akimirka.<br>D.Genevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2016, 4:24 PM, atnaujinta May 15, 2017, 7:18 AM

Intriguojančiame vyrų čempionato finale triumfavo neįtikėtiną kovingumą pademonstravę Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis. Jie finale po dramatiškos kovos 2-1 (21:15, 18:21, 19:17) nugalėjo praėjusių metų čempionus Artūrą Vasiljevą ir Robertą Juchnevičių.

Po pralaimėto pirmo seto, A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius nepasidavė, pademonstravo charakterį ir išlygino rezultatą. Trečiojo seto pradžioje traumą patyrė A. Rumševičius – jam sutraukė kojos raumenį. Net ir po medicininės pertraukėlės buvo abejojama, ar verta tęsti kovą, tačiau A. Rumševičius didelės valios pastangomis nusprendė tęsti mačą.

Trečiojo seto pabaiga virto tikru išgyvenimo trileriu. A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius turėjo porą galimybių vienu tašku laimėti čempionatą, bet to padaryti nesugebėjo. Užsitęsusį paplūdimio tinklinio spektaklį vainikavo du iš eilės A. Rumševičiaus ir L. Každailio taškai. Lietuvos čempionų vardus L. Každailis ir A. Rumševičius susigrąžino po metų pertraukos. Bronzos medalius iškovojo Mindaugas Mikalauskas ir Linas Petravičius. Dėl trečiosios vietos jie kovojo su Gilberto Kerpės ir Mato Navicko duetu. Pastarieji laimėjo pirmą setą, bet vėliau M. Navickas patyrė traumą ir nebegalėjo tęsti kovos, todėl pergalė buvo įskaityta M. Mikalauskui ir L. Petravičiui.

Moterų varžybose pirmą kartą Lietuvos čempionėmis tapo Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina. Jos finale 2-0 (21:14, 21:18) įveikė Monikos Povilaitytės ir Birutės Aleknavičiūtės porą. „Anksčiau esame laimėjusios atskirus etapus, bet Lietuvos čempionėmis dar nebuvome. Tas įdėtas darbas po truputį atsiperka, nors Lietuvos čempionatas nėra mūsų pagrindinis tikslas – tai tik tarpinė stotelė siekiant aukštesnių tikslų“, – sakė U. Andriukaitytė.

Ši Lietuvos pora visus maloniai nustebino šią vasarą Vilniuje pirmą kartą surengtame Europos čempionato „Satellite“ serijos etape, kuriame užėmė antrąją vietą.

„Šis sezonas yra gana neblogas, bet žaidimas yra gana banguotas. Būna kartais tokios duobės, kad atrodo, jog niekada neišlipsime, o būna ir tokie pakilimai, kuomet stebimės net pačios. Tai pirmas toks įtemptas sezonas, nes anksčiau niekada nesame žaidusios tiek daug varžybų“, – kalbėjo I. Zobnina.

Praėjusių metų čempionės M. Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė po olimpinio sezono jėgas nusprendė išbandyti žaisdamos su kitomis partnerėmis.

Bronzos medalius iškovojo Vytenė Vitkauskaitė ir Karolė Virbickaitė. Jos mažajame finale įrodė pranašumą prieš jaunąsias Agniešką Paškevič ir Jekateriną Kovalskają.

Finaliniame etape dalyvavo po 10 vyrų ir moterų komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.