EUROLYGA 2023

Latvijai toli iki Lietuvos: Rio de Žaneirą palieka be medalių

Latviams paskutinį kartą taip buvo nuteikę 1928-aisiais. Prieš 86 metus nepriklausomos Latvijos olimpinė rinktinė neiškovojo nė vieno medalio Amsterdame ir šiemet tai pasikartojo Rio de Žaneire.

R.Koha.<br>AP nuotr.
R.Koha.<br>AP nuotr.
L.Ikauniecė-Admidina.<br>AP nuotr.
L.Ikauniecė-Admidina.<br>AP nuotr.
M.Štrombergas.<br>AP nuotr.
M.Štrombergas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-08-21 09:59, atnaujinta 2017-05-15 07:58

Į Braziliją atskrido 33 Latvijos sportininkai, atstovaujantys 12 sporto šakų.

„Taip jau nutiko, kad šias metais neturėjome nė vieno, apie kurį būtume galėję pasakyti – jis tikrai laimės kokį nors medalį – tokio sportininko, koks anksčiau buvo sunkiaatletis Viktoras Ščerbatihas (2004 m. ir 2008 m. olimpinis prizininkas – Red.), – kalba Latvijos leidinio ir portalo „Sporta Avize“ korespondentas Ingmaras Jurisonas. – Buvo 6-8 sportininkai, kurie lyg ir galėjo užlipti ant pakylos – jei žvaigždės padės. Bet nepadėjo.“

Optimistinė latvių prognozė buvo du trys olimpiniai apdovanojimai.

O tada prasidėjo.

2012-ųjų Londone BMX dviračių auksą laimėjęs Maris Štrombergas nepateko į finalą. Galingo sudėjimo latviui Rio trasos pabaigoje labai nepalankus buvo tramplinas, su kuriuo greičiau susitvarkė smulkesni priešininkai.

Latvijos paplūdimio tinklinio pora Aleksandras Samoilovas ir Janis Šmedinis į Rio atvyko būdami pasaulio reitingo lyderiai, bet olimpiada jiems baigėsi sulig grupės varžybomis. Jie įveikė Kanados porą, bet paskui nusileido mažai žinomiems kubiečiams.

Paskutinę dvikovą būtinai reikėjo laimėti, bet čia prieš latvių stojo vietos publikos dievai – brazilų tinklininkai. Tribūnos buvo jų trečiasis žaidėjas – šeimininkai nugalėjo 2:1.

Zigismundas Sirmajis šią vasarą toliausiai metė ietį Europos čempionate – 86 m 66 cm. Bet Rio žaidynėse jo įrankis skriejo tik 80 m 65 cm – to nepakako net patekti į finalą.

Taip pat ieties metikė Madara Palameika šiais metais žengė pirma prestižinėje Deimantinėje lygoje, be problemų pasiekdama 65-66 metrų žymę. Atranką jį įveikė pirmuoju mėginimu (63 m 3 m), bet finale sudegė – liko dešimta (60 m 14 cm).

„Apskritai visi mūsų favoritai lūžo psichologiškai“, – sakė I.Jurisonas.

Aukščiausiai iš Latvijos sportininkų pakilo sunkiaatletė Rebeka Koha ir septynkovininkė Laura Ikauniecė-Admidina – abi užėmė ketvirtąsias vietas.

Svorio kategorijoje iki 53 kg 18-metė R.Koha dvikovėje iškėlė 197 kg ir tai buvo vos kilogramu mažiau nei jos asmeninis rekordas.

Tuo tarpu L.Ikauniecė-Admidina, surinkusi 6617 taškus, irgi buvo labai arti savo geriausio rezultato. Rio de Žaneiro žaidynės jai tikrai būtų apvainikuotos medaliu, jei ne trauma. Jos stiprybė daugiakovėje – šuoliai į tolį ir aukštį. Bet tą daryti latvei teko atsispiriant ne pagrindine koja, kuri skaudėjo. Dėl to prarastų taškų ir pristigo.

Penktąją vietą vienviečių baidarių 200 m sprinte užėmė Aleksejus Rumiancevas, kuris pusfinalyje atplaukė ketvirtas, iškart už savęs ir finalo bortą palikęs Igną Navakauską.

Nuo debiuto 1924 m. Latvija yra dalyvavusi vienuolikoje vasaros olimpiadų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.