EUROLYGA 2023

Rusija riečia nosį: džiaugiasi pergalėmis ir skaičiuoja medalius

Rusijos olimpinė rinktinė Rio žaidynėse dirbo kaip vienas mechanizmas ir pasirodė puikiai – tokią nuomonę pareiškė į skandalus įsivėlęs šalies sporto ministras Vitalijus Mutko. Būtent jis yra gėdą valstybei užtraukusio dopingo skandalo centre, bet nei pats ketina trauktis iš pareigų, nei jį kas siekia nušalinti.

WADA tyrimas atskleidė, kad dopingo paradui vadovavo Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
WADA tyrimas atskleidė, kad dopingo paradui vadovavo Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2016, 12:15 PM, atnaujinta May 15, 2017, 5:37 AM

Rusijos rinktinė Rio žaidynėse iškovojo 56 medalius – 19 aukso, 18 sidabro ir 19 bronzos. Medalių lentelėje rusai liko ketvirti.

„Tai buvo ilgas maratonas, o daugelis sportininkų mums suteikė džiaugsmo. Olimpinėse žaidynėse labai svarbi komandos vienybė, o ji dirbo kaip vienas mechanizmas. Kažkas ir nepavyko, bet vieni kitus palaikėme.

Pasirodėme tikrai gana sėkmingai. Gaila, bet mūsų sportininkai negalėjo varžytis lengvojoje ir sunkiojoje atletikoje, akademiniame irklavime. Dėl to medalių skaičiumi sunku lygintis su JAV, Kinija“, – kalbėjo V.Mutko.

Ministro teigimu, per kelis mėnesius savo ataskaitą turi pabaigti Richardas McLarenas. Būtent ši ataskaita vos nesibaigė visos Rusijos olimpinės rinktinės pašalinimu iš Rio žaidynių. Paskutinę akimirką dopinge paskendusios valstybės pasigailėjo Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

„Žiūrėsime, kokios bus galutinės išvados ir spręsime problemą. Bet sirgaliams tikrai nebuvo gėda dėl komandos“, – pareiškė V.Mutko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.