EUROLYGA 2023

Lenkijos disko metikui – liaupsės: pasaulį sužavėjo jo auka

Piotras Malachowskis į žiniasklaidą pateko ne tik dėl puikaus pasirodymo Rio de Žaneiro olimpiadoje. 33 metų disko metikas Rio žaidynėse iškovojo sidabro medalį, tačiau išskirtinio dėmesio jis sulaukė dėl kilnaus poelgio.

P.Malachowsis pasielgė kilniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Malachowsis pasielgė kilniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 5:31 PM, atnaujinta May 14, 2017, 10:33 PM

P.Malachowskis nusprendė paaukoti sidabro medalį, kad padėtų surinkti pinigų trejų metų berniukui, kuris serga reta vėžio forma.

Lenkų sportininkas Rio de Žaneire liko už vokiečio Christopho Hartingo, bet jis greitai nustojo galvoti apie patį rezultatą.

P.Malachowskio auka suteikė šansą Olekui Szymanski keliauti į Niujorką, kur jam bus suteiktas specialus akies vėžio gydymas.

„Mano sidabro medalis dabar vertas gerokai daugiau nei prieš savaitę, – sakė P.Malachowskis. – Jis vertas mažojo Oleko sveikatos.“

P.Malachowskis sidabrą iškovojo ir per Pekino žaidynes 2008-aisiais. Sportininkas sakė, kad šįkart likimas jam suteikė progą „padidinti sidabro vertę.“

Jo istoriją greitai papasakojo didžiausio pasaulio dienraščiai ir portalai. Tarp jų – JAV sporto žiniasklaidos galiūnas ESPN ar britų BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.