EUROLYGA 2023

Irkluotoja Ieva Adomavičiūtė – pasaulio jaunimo čempionė!

Roterdame (Olandija) šiandien baigėsi pasaulio jaunimo (iki 23 metų) irklavimo čempionatas, kuriame Ieva Adomavičiūtė apgynė pasaulio čempionės titulą!

I.Adomavičiūtė.<br>FISA nuotr.
I.Adomavičiūtė.<br>FISA nuotr.
Ieva Adomavičiūtė (kairėje).
Ieva Adomavičiūtė (kairėje).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 26, 2016, 6:57 PM, atnaujinta May 14, 2017, 8:08 PM

2011 metų pasaulio jaunių ir 2015 metų jaunimo vienviečių bei 2012 metų porinių dviviečių (su Milda Valčiukaite) jaunių irklavimo čempionė savo titulų kolekciją papildė dar vienu įspūdingu laimėjimu. Lietuvos atstovė šių metų pasaulio čempionato finale distanciją įveikė per 8 min. 20,49 sek. ir vicečempione tapusią švedę Lovisą Claesson aplenkė 3,41 sek.

Trečiąją vietą užėmė galingai startavusi, tačiau 2 km distancijos viduryje lyderės poziciją praradusi vokietė Carlotta Nwajide.

Kitos Lietuvos įgulos šių metų pasaulio jaunimo čempionate turėjo tenkintis žemesnėmis pozicijomis. Porinę dvivietę irkluojantys Andrius ir Vytautas Lapatiukai užėmė 10-ąją vietą, vienvietę valdantis Giedrius Bieliauskas – 13-ąją, o lengvojo svorio porinės dvivietės irkluotojai Deividas Kluonis ir Lukas Dobrovolskis – 19-ąją.

Roterdame šiandien kovas taip pat tęsė pasaulio jaunių (iki 18 metų) čempionato dalyviai, tarp kurių buvo ir 4 Lietuvos valtys.

Merginų porinių dviviečių paguodos ketvirtajame plaukime Agnė Ginevičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė užėmė trečiąją vietą (7:44.56), tačiau to neužteko, kad patektų į pagrindinį pusfinalį. Iki antrosios vietos ir kelialapio tarp 12 geriausiųjų mūsiškėms pritrūko 0,13 sek. A.Ginevičiūtei ir E.Butrimavičiūtei teks tęsti kovą pusfinalyje dėl vietos C finale.

Nepavyko į pagrindinį pusfinalį prasibrauti ir dvivietę irkluojantiems Matui Jakubauskui ir Arnui Kazlauskui. Paguodos pirmajame plaukime lietuviai distanciją įveikė per 7 min. 45,05 sek. ir liko ketvirti. M.Jakubauskui ir A.Kazlauskui taip pat teks tęsti kovą pusfinalyje dėl vietos C finale.

Olimpietis Armandas Kelmelis šiandien kovojo vienvietininkų ketvirtfinalyje ir tvirtai laimėjęs antrąjį plaukimą žengė į pusfinalį. Lietuvis trasoje sugaišo 7 min. 37,87 sek. ir artimiausią konkurentą aplenkė 3 sek.

Ketvirtfinalio barjerą pirmuoju bandymu įveikė ir porinę dvivietę irkluojantys Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas. Trečiajame plaukime lietuviai 2 km nuirklavo per 7 min. 2,47 sek. ir užėmė kelialapį į pusfinalį garantavusią trečiąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.