EUROLYGA 2023

Posūkis dopingo istorijoje: indas nepriims žuvusio ruso medalio

Šios savaitės dopingo skandalo istorija virto tikru išbandymu psichologiniu ir moraliniu tarptautinėms organizacijoms ir atletams. Antradienį Tarptautinė imtynių federacija pranešė, kad Indijos imtynininkas Yogeshwaras Duttas nuo šiol galės save tituluoti Londono olimpiados vicečempionu, nes antrąją vietą 2012-ųjų žaidynėse laimėjęs Rusijos atstovas Besikas Kuduchovas buvo pagautas vartojęs draudžiamus sporte preparatus. Patikrinus 2012 metų olimpiados dopingo testus, Rusijos atstovo šlapime buvo rastas neįvardintas dopingo preparatas. Tai būtų eilinis dopingo skandalas su rezultatų anuliavimu ir medalio perdavimu, jei ne vienas „bet“. Pasirodo, B.Kuduchovas jau treji metai kaip yra iškeliavęs Anapilin. Garsus rusų atletas žuvo autokatastrofoje.

Indijos imtynininkas Yogeshwaras Duttas Londone iškovojo bronzą<br>AFP nuotr.
Indijos imtynininkas Yogeshwaras Duttas Londone iškovojo bronzą<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2016, 4:17 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:15 AM

„Besikas Kuduchovas – puikus imtynininkas buvo. Tai, kad po jo mirties paaiškėjo, kad jis vartojo dopingą – dviguba tragedija tiek giminėms, tiek ir jo atminimui“, – sužinojęs, kad indui turi būti perduotas Londono olimpiados sidabro medalis sakė Yogeshwaras Duttas. Jis tikino, kad atsisako priimti apdovanojimą ir jokiu būdu nereikalaus jo.

„Žmogiškumas man yra svarbiausia vertybė, kurią turi turėti kiekvienas. Man nereikia kito medalio – aš turiu savo iškovotą ir jis priklauso man. Sidabro apdovanojimas yra Kuduchovo ir tik jis galėjo elgtis su juo taip, kaip, kaip jam atrodė teisingą. Bet jo nėra tarp mūsų, vadinasi, medalis visiems laikams yra jo“, – per socialinius tinklus tikino Indijos atletas.

Sužinojus apie teigiamus dopingo stestus, visi imtynininko B.Kuduchovo rezultatai svorio kategorijoje iki 60 kg buvo anuliuoti. Tarptautinė imtynių federacija planavo atsiimti olimpinį sidabrą iš B.Kuduchovo šeimos, nes pastarasis žuvo automobilių avarijoje 2013 metų gruodžio 29-ąją.

Tada kelyje į Armavyrą imtyninko automobilis susidūrė su sunkvežimiu, vyras žuvo vietoje. B.Kuduchovui buvo 27-eri. Be Londono sidabro, pas atletą buvo ir Pekino žaidynių bronza bei keturi aukščiausi pasaulio čempionatų apdovanojimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.