EUROLYGA 2023

Vagystės Rio tęsiasi: M.Valčiukaitės bėda pasikartojo ispanams

Rio de Žaneiro olimpiadoje buvusios problemos su vagystėmis iš olimpiečių kambarių persikėlė ir į Rio parolimpines žaidynes. Pirmadienį pranešta, kad iš trijų Ispanijos parolimpinės rinktinės narių kambarių buvo pavogti pinigai. Suma – 350 eurų, o vagys į kambarius pateko apsimetę kambarių tvarkytojais.

Tačiau net ir nevykusi pažintis su olimpiada nesutrukdė M.Valčiukaitei ir jos porininkei Donatai Vištartaitei dviviečių valčių varžybose iškovoti olimpinę bronzą.<br>AFP nuotr.
Tačiau net ir nevykusi pažintis su olimpiada nesutrukdė M.Valčiukaitei ir jos porininkei Donatai Vištartaitei dviviečių valčių varžybose iškovoti olimpinę bronzą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2016, 6:42 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:02 AM

Ispanų sportininkai kreipėsi į olimpinio kaimelio vadovybę, o ši tuoj pat susisiekė su policija. Teisėsaugos organai savo ruožtu labai greitai surado vagis, tačiau neturėjo jokių teisinių svertų suimti įtariamuosius, nes pas juos nerasta pinigų.

„Labai keista, kad vagys olimpiniame kaimelyje gali apsimesti kambarių tvarkytojais ir laisvai dirbti savo juodus darbelius. Juos suėmė, tačiau jie, greičiausiai, kur nors paslėpė tuos pinigus, kad galėtų po kurio laiko jais pasinaudoti“, – aiškino Ispanijos parolimpinės delegacijos atstovai.

Ispanų sportininkai tikino, kad jų nevykusi patirtis taps rimtu signalu kitiems atletams saugoti savo turtą net ir saugomame olimpiniame kaimelyje.

„Nelabai pasitikime kaimelio apsauga“, – AS laikraščiui sakė ispanų sportininkai.

Tai ne pirmasis incidentas su plėšimais ir vagystėmis iš olimpinio kaimelio ir Rio de Žaneire.

Olimpiados metu Rusijos olimpinių namų Rio de Žaneire vadovė Anastasija Grigorjeva buvo pranešusi, kad paplūdimyje ją apiplėšė nežinomieji, o tai vyko per Rio žaidynių atidarymą.

Tris kompiuterius ir kelis vertingus daiktus prarado Australijos rinktinės nariai, kai buvo evakuoti iš kaimelio pastato gavus apgaulingą žinią apie gaisrą name.

Teigiame, kad tokiu pačiu stiliumi buvo apvogti keli Kinijos atletai.

Vagys „perėjo“ ir per Didžiosios Britanijos plaukimo rinktinės sportines rankines.

Žiauriausias nusikaltimas įvyko likus daugiau kaip mėnesiui iki Rio de Žaneiro olimpiados pradžios: brazilų šaudymo rinktinės narė Anna Paula Cotta buvo nužudyta šūviu į galva per apiplėšimą šiaurinėje Rio miesto dalyje.

Nuo nusikaltėlių Rio nukentėjo ir Lietuvos sportininkė Milda Valčiukaitė.

Prieš prasidedant žaidynėms ji buvo apvogta – iš lietuvės kambario olimpiniame kaimelyje dingo pinigai ir kvepalai. Ir vėl buvo įtarta, kad tai galėjo padaryti kambarių tvarkytoja.

„Sumos įvardinti nenorėčiau, bet ji tokia, kad irkluotoja patyrė didelė stresą“, – rugpjūčio 3 dieną sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovė spaudai Goda Smilingytė.

Tačiau net ir nevykusi pažintis su olimpiada nesutrukdė M.Valčiukaitei ir jos porininkei Donatai Vištartaitei dviviečių valčių varžybose iškovoti olimpinę bronzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras