EUROLYGA 2023

Garsūs Lietuvos sportininkai pardavinės nebedėvimą savo aprangą

Naujai išdygęs sportiškas startuolis – su olimpiečių palaikymu

V.Alekna<br>fotodiena.lt
V.Alekna<br>fotodiena.lt
A.Palšytė<br>fotodiena.lt
A.Palšytė<br>fotodiena.lt
A.Kavaliauskas<br>fotodiena.lt
A.Kavaliauskas<br>fotodiena.lt
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-09-07 17:39, atnaujinta 2017-05-13 19:03

Jau šią savaitę Lietuvos statuolių erdvę papildo nauja sportinės tematikos platforma Sportage, prie kurios prisidėjo ir garsūs Lietuvos sportininkai – Virgilijus Alekna, Diana Lobačevskė, Antanas Kavaliauskas, Airinė Palšytė bei dar keletas kitų. Šiuo internetiniu projektu siekiama suartinti profesionalųjį ir mėgėjišką sportą, padaryti bet kurią sporto šaką prieinamesne kiekvienam susidomėjusiam.

Startuolio esmė paprasta – leisti tarpusavyje pirkti, parduoti ar dovanoti nenaudojamas sportinės reikmės priemones. Tokia virtuali sporto erdvė leistų bendrauti, dalintis ir sukurtų galimybę išbandyti skirtingas sporto šakas. Tam dažniausiai prireikia pirmojo žingsnio, o tai šiuo atveju – reikiamo inventoriaus įsigijimas.

Diana Lobačevskė, prisimindama savo sportinio kelio pradžią, mielai jungiasi prie iniciatyvos su noru padėti vaikučiams ir suaugusiems iš savo rėmėjų gaunama sportine apranga.

„Prisimenu, kai buvau visai mažutė, pas mus bėgiodavo olimpietė Stefanija Statkuvienė. Ji visuomet būdavo gražiai apsirengusi – dailūs sportiniai bateliai ir marškinėliai. O mes dažniausiai vilkinčios panešiotus „golfukus“ ir suplyšusius kedus“, – prisimena sudėtingesnius laikus D. Lobačevskė.

Svarbu paminėti, jog vaikai svarbi šio projekto dalis. Projekto kūrėjos nori paskatinti visuomenę sportuoti ir tą pradėti daryti jau ankstyvame amžiuje. Tačiau ne visada tam būna suteiktos reikiamos sąlygos.

„Žinome, kaip vaikai greitai auga ir kaip dažnai kai kurie dalykai jau būna nebereikalingi. Taip yra ir su sporto apranga, avalyne ar inventoriumi. Projektas pagyvins sportinius užsiėmimus, pačią kūno kultūrą ir, manau, duos teigiamų pokyčių visuomenėje“, – sakė Virgilijus Alekna, pats šeimoje auginantis tris vaikus.

Olimpinis čempionas, o dabar jau ir Sportage projekto ambasadorius, nudžiugo išgirdęs, kad kuriamas šis projektas: jo įsitikinimu, tai tikrai palengvins sportavimą. Kokybiško sportinio inventoriaus kaina dažnai yra didelė ir ne kiekvienas gali sau tą leisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.