EUROLYGA 2023

Parolimpinių žaidynių atidaryme Lietuvos vėliavą neš plaukikas

Rugsėjo 7-osios vakarą Lietuvos vėliavą Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių atidaryme neš jauniausias Lietuvos parolimpinės rinktinės narys, 17-metis plaukikas Edgaras Matakas.

E.Matakas.
E.Matakas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2016, 8:44 AM, atnaujinta May 13, 2017, 9:03 PM

Pasak E.Matako, būti Lietuvos vėliavnešiu parolimpinėse žaidynėse jam yra didelė garbė ir atsakomybė. Parolimpiečių išleistuvėse Lietuvos trispalvę plaukikui įteikė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Planuojama, kad Rio parolimpinių žaidynių atidaryme žygiuos tik 15 iš 25 Lietuvos delegacijos narių. Tie sportininkai, kuriems rugsėjo 8 dieną jau prasidės varžybos – lengvaatečiai Kęstutis Skučas ir Mindaugas Bilius, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis ir šeši golbolininkai – atidarymo ceremonijoje nedalyvaus.

„Pasimokėme iš ankstesnių parolimpinių žaidynių, kad delegacijos privalo atvykti į atidarymo ceremoniją iš anksto ir dvi valandas išsirikiavusios laukti prie paradinio įėjimo.

Nors pati atidarymo šventė yra didinga ir įspūdinga, sportininkai turi laikytis griežto treniruočių ir poilsio režimo, o toks ilgas stovėjimas, laukimas ir paskui dar dalyvavimas dviejų valandų atidarymo renginyje per daug išvargina prieš svarbius startus“, – komentavo golbolo rikntinės vyr. treneris Karolis Levickis. Organizatoriai informavo Lietuvos delegaciją, kad dalyvavimas atidarymo ceremonijoje užtruks beveik 7 valandas.

Olimpinių ir parolimpinių žaidynių atidarymuose šalies vėliavą gali nešti tik sportininkas, ne kitas delegacijos narys.

Iš viso Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynėse dalyvauja daugiau kaip 4000 sportininkų iš 160 šalių. Sportininkai susitiks 22 sporto šakų varžybose, bus išdalinti 528 medalių komplektai.

Lietuvai parolimpiadoje atstovauja 13 sportininkų: plaukikas Edgaras Matakas, irkluotojas Augustas Navickas, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis, lengvaatlečiai Ramunė Adomaitienė, Mindaugas Bilius, Kęstutis Skučas ir Jonas Spudis bei šešių asmenų golbolo (aklųjų riedulio) komanda: Mantas Brazauskis, Nerijus Montvydas, Mantas Panovas, Genrik Pavliukianec, Justas Pažarauskas ir Mindaugas Suchovejus.

Didžiausi Lietuvos parolimpinės rinktinės rėmėjai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas ir bankas „Citadele“. Parolimpiečių viešinimą Rio de Žaneire remia kredito unija „Saulėgrąža“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.