EUROLYGA 2023

A. Butkevičius Lietuvos olimpiečius apdovanojo premijomis

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Vyriausybės rūmuose pasveikino Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse II-VIII vietas pelniusius Lietuvos sportininkus, jų trenerius ir sporto federacijų atstovus. Premjeras olimpiečiams įteikė simbolinius premijų čekius bei atminimo dovanas, o Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės generalinis direktorius Edis Urbonavičius – medalius „Už sporto laimėjimus“. Pagerbimo ceremonijoje taip pat dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2016, 3:46 PM, atnaujinta May 13, 2017, 5:34 PM

„Nepaprastai didžiuojuosi visais Lietuvos sportininkais, dalyvavusiais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, o taip pat jų treneriais ir komandų nariais, kurių sunkus darbas ir asmeninis pasiaukojimas telkė mūsų šalies atletus sunkioms itin kovoms. Dėkoju už visų Jūsų laimėjimus ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje. Jūsų dėka mūsų nedidelė valstybė ir vėl olimpinėse žaidynėse buvo minima tarp nugalėtojų“, – susirinkusius sveikino premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, kad Lietuvoje sąlygos sportininkams gerėja, beveik visoje šalies teritorijoje planuojami arba jau pradėti statyti sporto infrastruktūros objektai. Paskelbtas daugiafuncio komplekso Vilniuje koncesijos konkursas, Klaipėdoje baseino projektavimo darbai jau baigti, statybų leidimas taip pat išduotas, todėl pasirašius sutartį iš karto bus pradėti statybos darbai.

Palangoje jau pastatyta universali sporto salė, renovuotas stadionas, taip pat sporto, sveikatingumo kompleksų ar plaukimo baseinų statybų kapsulės įkastos Kretingoje, Rokiškyje, Radviliškyje, Birštone.

Dar vienas universalus sporto kompleksas projektuojamas Mažeikiuose, taip pat baseinas projektuojamas Kupiškyje, jau šiemet bus užbaigta Varėnos sporto komplekso baseino statyba, o Druskininkų sportininkų rengimo centro antrojo etapo darbai – baseinas ir dvikovių sporto šakų salė – taip pat jau užbaigti.

Ministras Pirmininkas dar kartą padėkojo už olimpiečių pasiekimus ir palinkėjo sėkmės ateities startuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?