EUROLYGA 2023

Parolimpiadoje Rio K. Skučas liko šalia pakylos – buvo ketvirtas

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku Brazilijoje oficialiai startavo Rio parolimpinės žaidynės. Svarbiausiame ketverių metų parolimpiečių renginyje dalyvaus 4342 sportininkas iš 159 šalių bei tarptautinė pabėgėlių komanda. Parolimpinėse žaidynėse dėl medalių kovoja ir Lietuvos sportininkai, o pirmasis dėl jų jau ketvirtadienį varžėsi lengvaatletis disko metikas 49-erių Kęstutis Skučas. Nors iš lietuvio buvo tikimąsi apdovanojimo, jis ne itin sėkmingai pradėjo varžybas ir galiausiai liko ketvirtoje pozicijoje.

K.Skučas
K.Skučas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-08 17:45, atnaujinta 2017-05-13 17:10

Lietuvis disko metimo varžybų finale kovojo su šešiais varžovais ir galutinėje įskaitoje (F52) užėmė 4 vietą, diską nuskraidinęs 17 m 8 cm. Tai geriausias S.Skučo šio sezono rezultatas.

Pirmieji trys K.Skučo metimai nebuvo įskaityti, o geriausias metimas atliktas šeštuoju bandymu. Nuo trečioje vietoje likusio kroato Velimiro Sandoro lietuvis atsiliko 1 m 16 cm.

Aukso medalį laimėjo Latvijos atstovas Aigaras Apinis, kuris trečiuoju bandymu diską nusviedė 20 m 83 cm. Tai geriausias šio sezono rezultatas. Jis ir buvo laikomas svarbiausiu pretendentu į pirmąją vietą, mat jam priklauso ir pasaulio rekordas – 21 m 44 cm, ir parolimpinis rekordas – 21 m.

Antrasis buvo lenkas Robertas Poljachimowiczius – 19 m 10 cm.

Lietuvai parolimpiadoje atstovauja trylika sportininkų. Septyni iš jų – individualių rungčių sportininkai, o šeši – golbolo rinktinės nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.