EUROLYGA 2023

A. Navickas Rio parolimpiadoje dar turi viltį patekti į finalą

Augustas Navickas įdėjo daug jėgų, tačiau Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių irklavimo varžybose startavo nesėkmingai. Vardinį kvietimą į olimpiadą gavęs 26 metų Lietuvos sportininkas 1000 m distanciją įveikė per 5 min. 10,24 sekundės.

A.Navickas dalyvaus paguodos plaukime.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
A.Navickas dalyvaus paguodos plaukime.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-09 16:34, atnaujinta 2017-05-13 14:27

Antrajame plaukime jis finišavo ketvirtas ir kovą tęs paguodos plaukime.

Antrajame plaukime kelialapį į finalą laimėjo australas Erikas Horrie (4:45,87).

A.Navicką pranoko Tomas Aggaras iš Didžiosios Britanijos (4:50,99) ir italas Fabrizio CAsellis (5:10,02).

A.Navickas dar gali patekti į finalą, jeigu gerai pasirodys paguodos plaukime šeštadienį.

„Rezultatu labai džiaugiuosi. Anksčiau visi čia esantys mane aplenkdavo, o dabar džiaugiuosi, kad užėmiau ketvirtą vietą, savo grupėje aplenkiau du stiprius irkluotojus“, – iškart po finišo sakė jauniausias iš šešių rungties dalyvių – 26 metų irkluotojas Augustas Navickas.

Akademinio irklavimo vienviečių valčių pirmajame ir antrajame plaukime dalyvavo po 6 irkluotojus, pirmąsias vietas užėmę sportininkai pateko į finalą. Kiti penki, tame tarpe ir A.Navickas, dalyvaus paguodos plaukime, iš kurio po du sportininkus išeis į A finalą (iš viso susidarys šeši sportininkai), o kiti – į B finalą.

Rugsėjo 10 dieną vyks du plaukimai po 5 sportininkus. Augustas Navickas plauks maždaug 15.10 val. Lietuvos laiku su varžovais iš Didžiosios Britanijos, JAV, Nyderlandų ir Vokietijos. Rugsėjo 9 dieną virš Lagoa ežero dulkė lietus. Pasak Augusto Navicko, tai netgi padėjo.

„Per treniruotes Rio de Žaneire visada tekto irkluoti prieš vėją arba pučiant stipriam šoniniam vėjui, o varžybų dieną pirmą kartą pūtė lengvas palankus vėjas, tik distancijos viduryje pūstelėjo šoninis vėjas“, – pojūčiais dalinosi pirmą kartą parolimpinėse žaidynėse dalyvaujantis A. Navickas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.