EUROLYGA 2023

Rio bilietų skandalas tęsiasi: nori apklausti ir IOC prezidentą

Brazilijos policija pareiškė, kad apie Rio de Žaneiro olimpiadoje vykdytą nelegalų bilietų pardavimą norėtų pasikalbėti ir su Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentu. Thomas Bachas byloje yra liudytojas, o ne įtariamasis, skelbė Brazilijos policija.

Brazilai nori gauti keletą atsakymų ir iš IOC prezidento Th.Bacho.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilai nori gauti keletą atsakymų ir iš IOC prezidento Th.Bacho.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-09 21:43, atnaujinta 2017-05-13 13:59

Brazilijoje šiuo metu vyksta rimtas tyrimas dėl galimos nelegalios bilietų perpardavinėjimo sistemos sukūrimo, kurio centre atsidūrė praėjusį mėnesį suimtas IOC valdininkas Patrickas Hickey.

Teisėsauga aptiko Th.Bacho elektroninių laiškų P.Hickey ir dabar nori pasikalbėti su IOC prezidentu.

Buvęs Airijos olimpinio komiteto prezidentas P.Hickey neigia visus kaltinimus.

Tyrėjai Rio BBC žurnalistui Wyre'ui Daviesui atskleidė, kad jie norėtų sužinoti, kokią įtaką Th.Bachas turėjo olimpinių bilietų dalijimo politikai.

Buvo kalėjime

Brazilai teigė, kad IOC prezidentas iš P.Hickey sulaukė asmeninių prašymų dėl tūkstančių didelės vertės bilietų į Rio de Žaneiro olimpiados atidarymo ceremoniją, 100 m bėgimo finalą ir futbolo finalo rungtynes.

Pareigūnai atskleidė, kad P.Hickey po IOC prezidentui pateiktų prašymų gavo 296 bilietus. Kol kas brazilai nėra susisiekę su IOC prezidentu dėl apklausos.

P.Hickey buvo suimtas per olimpines žaidynes ir jau spėjo pabuvoti Bangu sustiprinto režimo kalėjime. Ten jis buvo kartu su bendražygiu airiu Kevinu Mallonu.

Rugpjūtį P.Hickey buvo paleistas už užstatą, tačiau jam teko atiduoti savo pasą Brazilijos teisėsaugai. Jam nurodyta nepalikti šalies.

Antradienį prokurorai pateikė kaltinimus. Dabar teisėjas spręs, ar juos priimti, ar atmesti. 71 metų P.Hickey tik pradėjus tyrimą pasitraukė iš Airijos olimpinio komiteto ir Europos olimpinių komitetų asociacijos prezidento pareigų.

Atvykti dar neketina

Th.Bachas šią savaitę planavo atvykti į Rio ir stebėti parolimpiados atidarymą, bet pakeitė planus. Jis liko Vokietijoje, kad galėtų dalyvauti draugo Walterio Scheelo, buvusio Vakarų Vokietijos užsienio reikalų ministro, laidotuvėse.

IOC atstovai teigė, kad Th.Bachas neketina keliauti į Brazilija po laidotuvių, nes negali atšaukti kitų planų. Parolimpiada vyks iki rugsėjo 18 dienos.

Pastarąjį kartą IOC prezidentas parolimpiadoje neapsilankė 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.