EUROLYGA 2023

Airijos parolimpietė – Lietuvos krepšinio žvaigždės giminaitė

Rio de Žaneiro parolimpiadoje be 13 Lietuvos delegacijos atstovų medalių šiomis dienomis siekė ir dar viena sportininkė, turinti ne tik lietuvišką pavardę, bet ir lietuviškas šaknis. Šeštadienį 1500 metų lengvosios atletikos varžybų rungties finale bėgo Greta Štreimikytė. Tačiau Lietuvoje gimusi mergina atstovavo ne mūsų šaliai, o Airijai.

Jurgitos Štreimikytė-Virbickienė.
Jurgitos Štreimikytė-Virbickienė.
G.Štreimikytė<br>paralympics.ie
G.Štreimikytė<br>paralympics.ie
Jurgitos Štreimikytė-Virbickienė.
Jurgitos Štreimikytė-Virbickienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 12, 2016, 5:19 PM, atnaujinta May 13, 2017, 7:31 AM

Sportininkė lemiamame bėgime užėmė ketvirtąją vietą, distanciją įveikusi per 4 min. 45,6 sek.

G.Štreimikytė nuo pirmąją vietą laimėjusios tunisietės Somaya Bousaid atsiliko beveik 24 sek., o nuo bronzos medalį iškovojusios ispanės Izaskun Oses Ayucar – 5 sekundėmis.

21-erių G.Šteimikytė yra garsiausios Lietuvos krepšininkės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės giminaitė. Ji yra Europos krepšinio čempionės J.Štreimikytės pusbrolio dukra.

„Mano pusbrolis Raimondas prieš penketą metų kreipėsi į mane klausdamas, kokios galimybės neįgaliesiems rengtis rimtoms kovoms Lietuvoje. Greta tuomet turėjo apsispręsti – ar sugrįžti į Lietuvą ir sportuoti namie, arba prašyti Airijos paso ir siekti rezultatų naujoje tėvynėje. Kaip supratau, mūsų šalis neturėjo ką pasiūlyti, nes Raimondas bandė ieškoti galimybių, bet bergždžiai. Tad regėjimo problemų turinti Greta pasiliko Airijoje ir tapo parolimpinės rinktinės nare“, – pasakojo ne vienerius metus WNBA ar geriausiuose Europos krepšinio klubuose žaidusi J.Štreimikytė-Virbickienė.

Su gimine iš Airijos dabartinė Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komandos trenerė buvo susitikusi prieš dvejus metus.

„Žinote, kur visos giminės Lietuvoje dažniausiai susitinka? Taip – per laidotuves“, – teigė pastarąjį kartą su Airijoje gyvenančiu pusbroliu ir jo dukra susitikusi J.Štreimikytė-Virbickienė.

Rio de Žaneiro olimpiadoje Lietuvai atstovauja trylika sportininkų. Septyni iš jų – individualių rungčių sportininkai, o šeši – golbolo rinktinės nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.