EUROLYGA

Tragiškas įvykis: atskriejęs ritulys užmušė ledo ritulio teisėją

Čekijoje – neįtikėtinai skaudi nelaimė, tapusi tragedija. Čekų ledo ritulio teisėjas Pavelas Lainka mirė neatsigavęs po to, kai per mačą ritulys jam pataikė į šalmu neapsaugotą galvos dalį. Tragišką žinią pranešė socialiniame tinkle Twitter NHL varžybas komentuojantis Robertas Novorotny.

Čekų ledo ritulio teisėjas Pavelas Lainka mirė neatsigavęs po to, kai per mačą ritulys jam pataikė į šalmu neapsaugotą galvos dalį.<br>hz-kometa.cz
Čekų ledo ritulio teisėjas Pavelas Lainka mirė neatsigavęs po to, kai per mačą ritulys jam pataikė į šalmu neapsaugotą galvos dalį.<br>hz-kometa.cz
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-13 16:01, atnaujinta 2017-05-13 04:59

Nelaimė, tapusi tragedija,m įvyko dar rugpjūčio 25-ąją, kai P.Lainka teisėjavo jaunimo ledo ritulio čempionato rungtynes tarp „Brno“ ir „Sumperk“ ekipų. Po vieno iš žaidėjų smūgių, ritulys pataikė 24-erių P.Lainkai į galvą. Kur tiksliai pataikė ritulys, nepranešama, tačiau arbitras iškart prarado sąmonę ir buvo išvežtas į ligoninę. Tačiau į komą paniręs teisėjas taip ir neatsigavo – rugsėjo 10 dieną medikai konstatavo vyro mirtį.

„Po labai sunkios traumos mus paliko draugas ir kolega O.Lainka. Užuojauta šeimai. Ilsėkis ramybėje“, – parašė R.Novotny.

Čekijos ledo ritulio federacija taip pat pareiškė užuojautą ir pranešė, kad dvi Aukščiausios lygos ir jaunimo lygos varžybos prasidės tylos minute, pagerbiant P.Lainką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.