EUROLYGA 2023

Vandens formulių pasaulio čempionate lietuvis kūrė istoriją

Praėjęs savaitgalis pateks į Lietuvos motorlaivių sporto istoriją. Pirmą kartą vandens formulių F2 Pasaulio čempionate per apdovanojimus skambėjo Lietuvos himnas.

E.Riabko formulė.
E.Riabko formulė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2016-09-13 14:30, atnaujinta 2017-05-13 05:08

Prancūzijos mieste Makone vykusiame priešpaskutiniame šių metų čempionato etape lietuvis Edgaras Riabko užėmė 3 vietą.

„Buvo labai sunkus savaitgalis. Iš pradžių treniruotėse turėjome nemažų problemų. Bet iki šeštadienį vykusios kvalifikacijos mechanikams pavyko išspręsti visas bėdas“, – pasakojo lietuvis.

Kvalifikacinėse varžybose E. Riabko vieną ratą greičiausiai įveikė per 37:41 min. Tai buvo šeštas geriausias laikas iš visų 22 lenktynininkų, garantavęs palankią startinę poziciją finale.

„Pagrindiniame plaukime startas buvo gana sudėtingas. Iš pradžių praradau pora pozicijų. Vėliau ilgainiui kelias atkovojau. Sąlygos buvo sunkios: lenktynininkams teko kovoti su didelėmis bangomis, dėl kurių buvo ypač sunku formulę suvaldyti posūkiuose“, – teigė E. Riabko.

Iš 18 finale startavusių sportininkų finišą pasiekė 11. Dėl sudėtingų oro sąlygų finaliniame plaukime įvyko net kelios avarijos. 60 ratų įveikęs per 45 min ir 32 sek., E. Riabko finišo liniją kirto trečias.

Nuo pirmąją vietą užėmusio švedo Pierre‘o Lundino lietuvis atsiliko mažiau nei 8, o nuo antrą vietą užėmusio Jungtinių Arabų Emyratų atstovo Rashido Al Qamzio – vos 2 sekundėmis.

Prancūzijoje vyko priešpaskutinis, šeštasis F2 Pasaulio čempionato etapas. Už trečiąją vietą iškovojęs 12 įskaitinių taškų, bendroje įskaitoje E. Riabko iš 17 vietos pakilo į 10-ąją.

Paskutinysis varžybų etapas spalio 7-9 dienomis vyks Portugalijoje. Čempionate užtikrintai pirmauja Prancūzijoje triumfavęs švedas P. Lundinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.