EUROLYGA 2023

Auksiniai golbolo rinktinės vedliai – kolegos darbe ir aikštėje

Du Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių auksą iškovoję, abu į rezultatyviausių golbolo žaidėjų trejetuką patekę sportininkai Genrik Pavliukianecas ir Justas Pažarauskas yra kolegos ne tik golbolo aikštelėje, bet ir darbe.

G.Pavliukianecas.<br>Rimanto Navicko/RGB pictures.
G.Pavliukianecas.<br>Rimanto Navicko/RGB pictures.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Venckutonytė, spec. iš Rio de Žaneiro

Sep 18, 2016, 7:32 PM, atnaujinta May 12, 2017, 4:59 PM

Golbolo rinktinės kapitonas 40-metis G.Pavliukianecas dirba Lietuvos aklųjų bibliotekos leidybos skyriaus vedėju, o jauniausias rinktinės narys 24-erių J.Pažarauskas tame pačiame leidybos skyriuje dirba operatoriumi.

„Pajuokaujam kartais, kad „aš tave atleisiu“. Bet iš tikrųjų joks aš jam ne bosas, mes kaip draugai, pasidaliname darbus, kuriuos reikia padaryti, ir viską padarome. Jokių problemų jis man nekelia“, – po auksinės pergalės Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse apie jaunąjį kolegą gražiai atsiliepė G.Pavliukianecas.

„Matote, tiek jau laiko darbe kartu prisitrynėme, kad jau galime normaliai ir aikštelėje žaisti“, – juokavo J.Pažarauskas. Lietuvos aklųjų bibliotekoje jis spausdina audio knygų kompaktinius diskus, tvarko audioknygų formatus, spausdina knygų aprašus ir kitus tekstus brailio spausdintuvu bei atlieka kitus reikiamus darbus.

Po darbo bibliotekoje G.Pavliukianecas ir J.Pažarauskas į golbolo treniruotes skuba drauge. Lietuvos aklųjų biblioteka įsikūrusi Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone, Skroblų gatvėje. Toje pačioje gatvėje esančios mokyklos sporto salėje treniruojasi aklųjų ir silpnaregių sporto klubui „Šaltinis“ priklausantys Lietuvos golbolo rinktinės vyrai.

Šešių žaidėjų Lietuvos golbolo rinktinę Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse, be dviejų minėtų žaidėjų, sudarė: Mantas Brazauskis, Mantas Panovas, Nerijus Montvydas ir Mindaugas Suchovejus, vyr. treneris Karolis Levickis, trenerio asistentė Adelė Markevičiūtė ir medicinos gydytoja Dalia Slaninaitė.

Daugkartiniai Europos, pasaulio čempionai Lietuvos golbolininkai Rio de Žaneire iškovo parolimpinius aukso medalius.

Parolimpiečių delegacija parskris į Vilnių rugsėjo 21 dieną 23:45 val. reisu iš Frankfurto. Organizuojamos sutiktuvės. Kviečiame prisijungti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.