EUROLYGA 2023

Riebalus deginantys produktai – mitas ar reali pagalba?

Daugelis žmonių, mesdami svorį skuba įsigyti riebalų degintojus ar kitus produktus, neva turinčius padėti daug greičiau pasiekti norimus rezultatus. Tačiau ar tai svarbiausia siekiant gražesnių kūno linijų?

P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Simonos Kuzminskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2016, 2:42 PM, atnaujinta May 12, 2017, 5:37 PM

„Taip, riebalų degintojai padeda pasiekti rezultatą greičiau, tačiau dažniausiai yra pamirštama esmė – subalansuotas krūvis bei tinkama, žmogaus tikslui pasiekti skirta mityba.

Jei liksite prie to pačio krūvio ir tos pačios mitybos, iš degintojų daug nesitikėkite. O jei padidinsite fizinį krūvį bei tinkamai sureguliuosite savo maisto racioną ir porcijas – riebalų degintojai padės pasiekti geresnio rezultato“, – mano Europos lengvojo kultūrizmo čempionas Paulius Ratkevičius.

Asmeninis treneris, rengdamasis varžyboms, naudoja ne tik riebalų degintoją, bet ir kitą maisto papildą, padedantį greičiau atsikratyti nereikalingais kilogramais – L-karnitiną.

„Degintojai, kuriuos vartoju pats, sumažina alkio jausmą. Tai labai stipriai susiję su rezultatais. Juk alkis yra vienas pagrindinių priešų norint numesti svorio. Dar labai svarbu atkreipti dėmesį į papildų sudėtį.

Nemažai papildų gamintojų į sudėtį deda nekokybiškas medžiagas, o tai palėtina norimo rezultato siekimą. Tad prieš renkantis papildus rekomenduoju pasikonsultuoti su profesionalais“, – perspėja jis.

Metant svorį svarbu nepamiršti ir dar trijų maisto papildų, padėsiančių organizmui geriau susidoroti su fiziniu krūviu.

„Norint numesti svorio ir laikantis dietos, neišvengiamai reikia trijų maisto papildų. Tai yra vitaminai, mineralai bei omega rūgštys. Patiriant didesnį fizinį krūvį, o taip pat laikantis mažiau kalorijų turinčios mitybos, nėra lengva šias medžiagas susirinkti iš maisto, tad papildomas jų vartojimas užtikrins tinkamą kiekį organizme.

Tai padės greičiau siekti rezultatų, būti žvaliems bei turėti stiprų imunitetą. Beabejo ir čia reikėtų labai stipriai atkreipti dėmesį į sudėtį. Geriau nepagailėti šiek tiek brangesniems papildams, bet gauti kokybišką bei naudingą sudėtį turinčią prekę“, – sako P.Ratkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.