EUROLYGA 2023

Vieninteliu smūgiu Lietuvos golfo meistras laimėjo 125 tūkst. eurų kainuojantį „Porsche“

Tritaškis metimas už 10 tūkstančių JAV dolerių, taiklus smūgis futbolo kamuoliu iš aikštės vidurio į vartus už kelionę į Las Vegasą – istorijos, nuo kurių aikčioja pasaulis. Tačiau tai, ką padarė savaitgalį Lietuvos golfo atstovas Rolandas Gaidys, privertė užgniaužti kvapą. Šeštadienį Latvijos „Viesturi“ golfo klube vykusiame mėgėjų turnyre 43-ejų lietuvis vienu smūgiu laimėjo 125 tūkstančius eurų kainuojantį automobilį „Porsche Boxter 718“.

R.Gaidys vienu smūgiu laimėjo „Porsche“ mašiną.<br>„Facebook“/“Viesturi“ nuotr.
R.Gaidys vienu smūgiu laimėjo „Porsche“ mašiną.<br>„Facebook“/“Viesturi“ nuotr.
R.Gaidys vienu smūgiu laimėjo „Porsche“ mašiną.<br>„Facebook“/“Viesturi“ nuotr.
R.Gaidys vienu smūgiu laimėjo „Porsche“ mašiną.<br>„Facebook“/“Viesturi“ nuotr.
R.Gaidys vienu smūgiu laimėjo „Porsche“ mašiną.<br>„Facebook“/“Viesturi“ nuotr.
R.Gaidys vienu smūgiu laimėjo „Porsche“ mašiną.<br>„Facebook“/“Viesturi“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 12:40 PM, atnaujinta May 12, 2017, 3:42 PM

„Tokio smūgio kai kurie golfo meistrai laukia ilgus metus. Aš jau golfo aikštėje apie 20 metų, ir tai tik pirmasis mano „hole-in-one“ – vienu smūgiu į duobutę įmuštas kamuoliukas. Aš gyvenime dar tokio dalyko nebuvau padaręs – net ir per treniruotes“, – lrytas.lt pasakojo savo laiku ir krepšinį žaidęs galingas 197 cm vyras.

Baltijos šalyse tai pirmasis toks atvejis, kai per golfo turnyrą, kuriame kaip prizas už vienintelį smūgį yra pateikiamas automobilis, jis būtų ir laimėtas.

Šeštadienį Kazachstano ambasada Latvijoje rengė tradicinį golfo turnyrą, kuri finansiškai rėmė latvių „Rietumu bank“ bankas.

Tad dosniais prizais garsėjantis golfo turnyras šiemet dalyviams pateikė savotišką pasiūlymą – už pataikymą vienu smūgiu į 7-ąją duobutę žaidėjas galėjo susižerti ne piniginį čekį, o gauti brangų ir išvaizdų „Porsche“.

Kodėl 7-oji duobutė? Mat nuo smūgio vietos iki pat duobutės yra net 175 metrai, ir žaidėjas geriausiu atveju mato tik vėliavėlę, kuri įsmeigta į duobutę.

„Atsistojau ir smūgiavau. Noriu pasakyti, kad neturiu erelio akių. Tik mačiau, kad skriejantis kamuoliukas atsitrenkė į vėliavos kotą – ir gana aukštai.  Tik pagalvojau, kad dabar teks sunkesnė užduotis – nežinia, į kurią pusę nuo koto nuskriejo golfo kamuoliukas ir kaip sunkiai teks jį įmušti“, – pasakojo iš Vievio kilęs R.Gaidys.

Po kelių sekundžių Lietuvos sportininkas išgirdo aikčiojančią ir kažką šaukiančią prie duobutės buvusią dvidešimties žmonių minią, tačiau dėl atstumo nesuprato, ką šie nori jam pasakyti.

Tik kai pribėgęs prie lietuvio didelis golfo entuziastas Kazachstano ambasadorius Bauržanas Muchamedžanovas ir „Viesturi“ klubo prezidentas pranešė, kad kamuoliukas atsidūrė duobutėje, tuomet R.Gaidys patikėjo tuo, apie ką net nesvajojo.

„Jausmas? Buvau stabo ištiktas. Nežinojau, ko imtis. Kaip kuolu per galvą. Ir smūgis pasisekė ten, kur reikia – prizinėje duobutėje. Kurį laiką buvau sutrikęs – aš iš džiaugsmo, o rėmėjai – iš siaubo“, – juokėsi daugkartinis šalies golfo čempionatų laimėtojas ir prizininkas, laimėjęs mėgėjų turnyrą „Viesturi“ golfo aikštyne rezultatu, vertu profesionalo – minus trys.

Latvių žurnalistai pastebėjo, kad po šio lietuvio smūgio kiti turnyro žaidėjai darė neleistinas klaidas, o IF draudimo bendrovės atstovas, kurio kompanija apdraudė prizą nuo galimybės jį laimėti, patraukė į golfo klubo restoraną pamąstyti apie finansinę nesėkmę.

„Žinote, rengiu ir aš golfo turnyrus ir išstatydavau „Audi 3“ automobilius už sėkmingą smūgį. Šalies čempionate buvo ir „Jaguar“ mašinos, tačiau niekas niekada nebuvo laimėjęs vienu smūgiu tokio prizo“, – kalbėjo šiemet itin sėkmingai golfo aikštynuose rungtyniaujantis R.Gaidys.

2016-aisiais lietuvis buvo trečias šalies atvirose ir uždarose pirmenybėse, Lietuvos trisdešimtmečių ir vyresnių sportininkų amžiaus kategorijoje laimėjęs sidabrą.

„Viesturi“ golfo klubas pranešė, kad per penkiolika gyvavimo metų į septintąją duobutę iš viso  pirmu smūgiu buvo pataikyta 15 kartų – ir ši statistika apima visas įmanomas žaidėjų treniruotes.

R.Gaidys tikino, kad tądien jam apskritai viskas sekėsi kaip iš natų – žaidėjas 18-oje duobutėje pasiekė dar vieną įspūdingą rezultatą: pataikė iš 80 metrų nuotolio.

- Ką darysite su įspūdingu prizu – 125 tūkst. eurų kamuojančia „Porsche“ mašina?lrytas.lt paklausė R.Gaidžio.

– Na, kol kas aš dar net nežinau, kaip ten su tuo prizu bus. Esmė paprasta – savaitgalį niekas nieko negalėjo pasakyti, kaip ir kas. Visi buvo ištikti šoko ir negalėjo pateikti jokių duomenų, kaip bus perduodamas prizas. Vyksiu šią savaitę į Rygą ir ten viską sužinosiu – nelabai įsivaizduoju, kokie yra prizų apmokestinimų įstatymai Latvijoje.

- Važinėsite laimėta mašina?

– Golfui populiarinti tikrai reikėtų važinėti šia mašina. Gaila, kad ji yra kabrioletas ir nelabai tiks mūsų rudeniui ir žiemai. Be to, esu aukštas vyras, gal keistokai atrodysiu tame kabriolete su perpus iškišta galva (juokiasi). Tačiau neatmetu jokių variantų – kai gausiu prizą, tuomet ir sėsiu rimtai galvoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.