EUROLYGA 2023

Kas Lietuvos ledo ritulio čempionate sustabdys „Energiją“?

„Energijos“ ir „Hockey Punks“ ekipų dvikova<br>hockey.lt
„Energijos“ ir „Hockey Punks“ ekipų dvikova<br>hockey.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2016, 9:51 AM, atnaujinta May 12, 2017, 11:10 AM

Trečiadienį, 19.30 val., Elektrėnuose startuoja jau šeštasis Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) rengiamas Lietuvos ledo ritulio čempionatas. Čempionato, kuris žada naujovių klubams ir daugiau informacijos žiūrovams, startas bus identiškas praėjusio čempionato pabaigai. Pirmojoje dvikovoje susitiks praėjusių metų Lietuvos čempionė „Energija“ ir finale šiam klubui iššūkį metę Vilniaus „Hockey Punks“. Elektrėnų „Energija“ rungtyniauja ir Baltarusijos aukščiausioje lygoje ir aukštesnis kaimyninės šalies lygis nuolat privilioja jaunus žaidėjus rinktis Elektrėnus. Tačiau po nedidelį žingsnį klubą auginę vilniečiai pernai finale „Energijai“ pralaimėjo 3:4 ir pademonstravo, kad varžovas ne toks ir baisus. Tiesa, per šešerius NLRL rengiamo Lietuvos ledo ritulio čempionato metus „Energija“ dar nepralaimėjo nė karto. Ar šiais metais situacija Lietuvos ledo arenose pasikeis? „Hockey Punks“ prieš pat sezoną persiviliojo patyrusį 33-ejų puolėją Dovydą Kulevičių, kuris pernai per 26 reguliariojo sezono rungtynes pasiekė fenomenalų rezultatą – 35 įvarčiai, 75 rezultatyvūs perdavimai, 110 taškų.

„Pankai“ jau pernai buvo stiprūs ir tą įrodė finale, šiemet vilniečiai tikisi atkrintamosioms varžyboms turėti ir Darių Kasparaitį. Rimtai sezonui nusiteikė ir po istorinės bronzos pernai tik penkta likusi Juodupės „Juodupė“, kuri į savo gretas įliejo visą būrį legionierių iš Rusijos, Kazachstano ir Latvijos. Tiesa, ar toks mišinys bus sprogstamasis, pamatysime sezono metu. Didesnių permainų nepatyrė praėjusių metų bronzos savininkas Rokiškio „Rokiškis“, Kauno „Tigrai“, Vilniaus „Geležinis vilkas“ . Pastarieji bus jauniausia čempionato ekipa, tačiau viena iš greičiausių. Naujovių klubams pateikė ir čempionato organizatoriai. Šiais metais po keturių reguliariojo sezono ratų visi klubai tęs kovą dėl Lietuvos čempiono vardo, tačiau pasuks skirtingais keliais. Pirmosios dvi reguliariojo sezono komandos iškart pateks į atkrintamųjų varžybų pusfinalį, kitos dvi pusfinalio dalyvės paaiškės po ketvirtfinalio, kuriame žais 3-6 vietas užėmusios komandos. „Atkrintamosios varžybos čempionatą padarys dar įdomesnį ir arenose tikimės dar daugiau žiūrovų, kurių kai kuriose miestuose jau netrūksta.

Hockey.lt svetainėje visų čempionato rungtynių statistika bus dar išsamesnė, bus pateikta informacija apie komandų metimus, vartininkų išsaugojimo procentą, laimėtus komandų įmetimus. Pratęsimų metu komandos žais trys prieš tris.

Būsime, ko gero, pirmieji Europoje, diegiantys šią NHL pasitvirtinusią ir žiūrovams labai patinkančią naujovę. Tikimės įdomaus čempionato, mat visi klubai rimtai ruošėsi jam ir sustiprėjo“,- sakė NLRL vykdantysis direktorius Gintaras Šabūnas. Atkrintamosiose varžybose ketvirtfinaliuose ir pusfinaliuose bus žaidžiama iki dviejų pergalių, finale iki trijų. Čempionatas baigsis kitų metų kovo pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.