EUROLYGA 2023

Lietuvos sporto žvaigždę prisiviliojo Bahreino komanda

Geriausias praėjusių metų Lietuvos sportininkas Ramūnas Navardauskas suka kitu karjeros keliu. 28 metų dviratininkas sudarė dvejų metų sutartį su ką tik sukurta „Bahrain Merida“ komanda.

R.Navardausko karjeroje – posūkis.
R.Navardausko karjeroje – posūkis.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Sep 21, 2016, 7:08 AM, atnaujinta May 12, 2017, 11:24 AM

„Šešerius metus atstovavau vienai komandai („Cannondale“. – Red.) ir tiesiog atėjo laikas pokyčiams, – „Lietuvos rytui“ vakar sakė R.Navardauskas. – Manęs laukia stiprus lyderis, geras dviratis, patraukli apranga.

Man tai bus galimybė išbandyti save naujoje komandoje su naujais bendražygiais.“

Šiuo metu R.Navardauskas varžosi „Enecco Tour“ lenktynėse Olandijoje vis dar vilkėdamas „Cannondale“ aprangą. Šiai amerikiečių komandai iš Kvėdarnos kilęs lietuvis atstovavo nuo 2011 metų.

Padėdamas „Cannondale“ lyderiams jis pats nuskriejo į pergales „Giro d’Italia“ (2012 m.) ir „Tour de France“ (2014 m.) etapuose – tai ryškiausi R.Navardausko laimėjimai kartu su bronzos medaliu, laimėtu prieš metus pasaulio čempionate JAV.

„Širdis daužosi paliekant komandą, – pripažino R.Navardauskas. – Tačiau jos atstovai nesusizgribo manęs išsaugoti. Gal pasamdė geresnius dviratininkus, o gal pamanė, kad aš nebenoriu likti? Nors kalbos dėl sutarties pratęsimo vyko, galiausiai komanda nebenorėjo manęs.“

„Bahrain Merida“ pasiūlymas buvo pačiu laiku. Komandos vadovas Brentas Copelandas jau pavasarį kalbino R.Navardauską, o dabar neslėpė džiugesio gavęs ištvermingą ir draugišką lietuvį, vertinamą pasaulio dviračių elite dėl pastangų dirbti komandos labui.

„Ramūnas yra tarsi garantas „Bahrain Merida“ komandai.

Jis yra toks dviratininkas, kuriuo visada galima pasitikėti, – B.Copelandą citavo cyclingnews.com. – Jis buvo dviratininkas, į kurį žiūrėjome nuo pat projekto pradžios.“

Nors „Bahrain Merida“ – nauja komanda, Persų įlankos valstybė, kurioje daug naftos, turi rimtų ambicijų. Pastarosiomis savaitėmis Bahreino komanda pakvietė 17 dviratininkų, o lyderiu tapo Vincenzo Nibali.

31 metų italas – vienas iš šešių pasaulio dviratininkų, kurie yra laimėję visas trejas populiariausias daugiadienes lenktynes – „Vuelta a Espana“, „Giro d’Italia“ (dukart) ir „Tour de France“.

„Man pačiam knieti pabandyti važiuoti su tokiais sportininkais kaip V.Nibali. Jis ne kartą yra įrodęs, kad važiuoja labai galingai. Reikės jam padėti – laukiu galimybės važiuoti kartu“, – sakė R.Navardauskas.

Ramiame Ispanijos miestelyje Olyvoje kartu su dviratininke Gabriele Jankute įsikūręs R.Navardauskas mano, kad permainų nebus tiek daug, kiek atrodo iš pirmo žvilgsnio, nes visos svarbiausios lenktynės vyksta Europoje, kaip ir komandos stovyklos, kurių pirmoji laukia Kroatijoje.

„Nežinau, kada bus proga nuvykti į Bahreiną, – sakė dviratininkas, pernai išrinktas geriausiu šalies sportininku, o šiemet lenktyniavęs Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. – Dabar džiaugiuosi, kad gyvenimas juda į priekį. Reikia pasidžiaugti naujovėmis ir tikėtis, kad viskas išeis į gera.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.