EUROLYGA 2023

58-erių vilnietis nori pasaulio čempionato aukso

Ketvirtadienis – neeilinė diena neeiliniam piliečiui – Nikolajus Ilkevičius iškeliauja į Suomiją. Kartą per metus Nikolajus sumeta kuklią mantą į kuprinę ir išvyksta į varžybas. Nikolajaus maršrutas driekiasi į įvairias šalis, svarbu, kad ten vyktų graikų-romėnų imtynių čempionatas. Patikslinsiu, svarbu, kad tai būtų veteranų čempionatas ir, ypač svarbu, kad tai būtų pasaulio čempionatas.

N.Ilkevičius.
N.Ilkevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Valdas Malinausks, imtynes.lt

2016-09-22 14:27, atnaujinta 2017-05-12 07:12

„Nenoriu smulkintis“, – nurėžia Nikolajus, kai paklausiu, kodėl vengia įvairių turnyrų svečiose šalyse ir pas save namie, Lietuvoje.

Numanau, kad visiems įdomu, kodėl Nikolajus man yra neeilinis pilietis. Man patinka keisti, na, truputi netokie, šiek tiek menininkai, šiek tiek avantiūristai. Proto ribose, žinoma. Kolia, kaip jį vadina draugai, yra iki kaulų čiulpų persismelkęs klasikinėmis imtynėmis. Nuo jo tiesiog dvelkia klasika, o savo nekintančias vertybes jis vis dar pabrėžia avėdamas tarpukario laikus menančius odinius imtynių batelius ir pokarinio stiliaus imtynių aprangą – kirkšnis iki kraujų graužiančią vilnonę triko.

Tokie menkniekiai netrikdo Vilniaus rajono Valčiūnų vidurinės mokyklos fizinio lavinimo vyresniojo mokytojo kovojant ant imtynių kilimo. Po dviejų metų solidų jubiliejų švęsiantis vilnietis savo kišenėje turi vieną pasaulio čempiono medalį, du sidabro ir vieną bronzos apdovanojimą! „Yra toks vienas bulgariškas prancūzas. Kaskart vykdamas į čempionatą su juo noriu sąskaitas suvesti. Kiti taip pat pavojingi, bet mūsų kovos su Georgi Hristovu yra ypatingos. Noriu jį nugalėti, noriu aukso“, – būsimu pasaulio veteranų čempionatu jau gyvena N.Ilkevičius.

Nikolajus varžyboms ruošiasi skrupulingai. Kasdien aria treniruotėje, salėje stumdosi ir su geriausiais šalies imtynininkais, ir su sportinį kelią pradedančiais atletais. „Manau, kad turiu ką parodyti jaunimui, o suaugusių arklių prašau, kad nesutryptų, tai jie nuolaidžiauja, nelaužo“, – eidamas prie skersinio mesteli veteranas.

Skersinis – dar viena Nikolajaus aistra. Kai yra ūpo, jis atlieka 50—60 prisitraukimų per… minutę. Na, pasakykite, ar normalus žmogus taip daro. Ypač kai tau 58-eri?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.