EUROLYGA 2023

Rio čempionų treneris nusivylė sostinės valdžia: „Sakė, jog būsiu bedarbis“

[[ge:lrytas:lrytas:256776]]

K.Levickis ir golbolo rinktinė parvežė auksą.<br>T.Bauro nuotr.
K.Levickis ir golbolo rinktinė parvežė auksą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 11:01 AM, atnaujinta May 12, 2017, 8:10 AM

Parolimpinių žaidynių finale lietuviai nugalėjo JAV komandą ir pirmą kartą istorijoje iškovojo auksą.

Net 35 įvarčius Lietuvos komandai pelnė ir rezultatyviausiu parolimpinių žaidynių žaidėju tapo Genrikas Pavliukianecas.

„Labai smagu girdėti ir matyti savo pažįstamus, draugus, artimuosius. Emocijos yra geros, bet jaučiuosi po tokios kelionės labai pavargęs, todėl jau galvoju apie dušą ir gerą poilsį. Manau, kad oro uoste yra daugiau emocijų nei per parolimpines žaidynes iškovojus medalį. Po varžybų mane sveikino tik kiti delegacijos nariai ir keletas Brazilijos lietuvių, o čia tiek daug žmonių ploja, sveikina, muzika groja“, – oro uoste sakė G. Pavliukianecas.

Lietuvos golbolo rinktinės lyderis viliasi, kad Lietuvai sėkmingos parolimpinės žaidynės padės atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį į sudėtingą neįgaliųjų gyventojų situaciją šalyje. Du medalius šiose žaidynėse Lietuvai iškovojo lengvaatletis Mindaugas Bilius.

„Tikiuosi, kad po šių parolimpinių žaidynių visuomenė labiau susidomės neįgaliųjų sportu, nes žiniasklaidoje pastebėjau daug straipsnių, daug komentarų – ir teigiamų, ir neigiamų, – kalbėjo G. Pavliukianecas. – Jau Frankfurto oro uoste žmonės klausinėjo, ar skrendame iš Rio de Žaneiro. Reiškia, kad jie domisi. Žinoma, žmonių yra įvairių, bet tie, kurie pirmą kartą pamatė parolimpines žaidynes, liko patenkinti“.

Iškart po parolimpinių žaidynių 40-metis G. Pavliukianecas, kuriam tai buvo penktosios parolimpinės žaidynės, paskelbė apie karjeros rinktinėje pabaigą. Net puiki forma ir rezultatyviausio žaidėjo vardas jo sprendimo nepakeitė – parolimpinis auksas yra tarsi vyšnia ant karjeros torto.

„16 metų žingsniuoju per parolimpines žaidynes ir pagaliau sulaukiau savo šanso. Nežinau, ar būčiau dar žaidęs, jei būtume iškovoję žemesnės prabos medalį ar būtume likę išvis be jų, bet dabar manau, kad duoklę tiek komandai, tiek Lietuvai atidaviau. Liko atiduoti duoklę savo šeimai, kuriai per 16 metų neskyriau tiek daug dėmesio. Bet kurio sportininko didžiausia svajonė yra parolimpinių žaidynių auksas. Jeigu būčiau aukso medalį iškovojęs anksčiau, tai dar būčiau pakovojęs dėl kai kurių apdovanojimų, bet dabar pats geriausias laikas išeiti į užtarnautą poilsį“, – aiškino rezultatyviausias parolimpinių žaidynių žaidėjas.

Lietuvos parolimpiečius Vilniaus oro uoste pasitiko ir žinomi šalies politikos ir sporto veikėjai – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Vidas Mikalauskas, olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.