EUROLYGA 2023

LTOK įvertino rezultatus ir patvirtino premijas olimpiečiams

Pirmadienį vykusį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) posėdį LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pradėjo nuo sveikinimų. Gimtadienio proga ji simbolines dovanas ir po gėlių puokštę įteikė LTOK garbės prezidentui Artūrui Poviliūnui ir LTOK viceprezidentui Romualdui Bakučiui.

Pirmadienį vykusį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) posėdį LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pradėjo nuo sveikinimų.<br>LTOK nuotr.
Pirmadienį vykusį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) posėdį LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pradėjo nuo sveikinimų.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

Sep 26, 2016, 2:34 PM, atnaujinta May 12, 2017, 12:35 AM

Rezultatus galėjo paveikti oro sąlygos

Posėdyje misijos vadovas Einius Petkus apžvelgė olimpinės rinktinės rezultatus, aptarė gyvenimo, oro sąlygas bei misijos ir medikų darbą Rio de Žaneire. Misijos vadovas pabrėžė, kad trūko akreditacijų aptarnaujančiam personalui, todėl palyginus nedidelė aptarnaujančio personalo komanda žaidynėse dirbo itin intensyviai.

Sportininkų kelionės į Braziliją vyko sklandžiai, olimpiečiai nusiskundimų dėl kelionių sąlygų neturėjo. Misija susidūrė tik su keliais organizaciniais nesklandumus. Buvo atšauktas gimnasto Roberto Tvorogalo skrydis iš Vilniaus, dėl to sportininkas atvyko viena diena vėliau, nei planuota. Olimpinio kaimelio nepasiekė vienas masažo stalas, todėl trūkstamą inventorių teko išnuomoti.

Gyvenimo sąlygos olimpiniame kaimelyje buvo geros, kai kuriuose kambariuose kartais nebuvo karšto vandens, tačiau kambarių garso izoliacija buvo įrengta gerai, veikė oro kondicionieriai. Misijos vadovo teigimu misija rūpinosi, kad atsiradę trūkumai būtų kuo greičiau pašalinti ir buitiniai nesklandumai įtakos sportininkų rezultatams neturėjo.

Per visą žaidynių laikotarpį Rio de Žaneire dirbo 22 medikai. Darbas vyko labai intensyviai, pagal suplanuotą grafiką. Nors ūmių susirgimų nebuvo, gydytojams teko didelis krūvis dėl anksti ryte ir vėlai vakare vykusių varžybų.

Rio de Žaneire vyravo permainingi orai. Kelios dienos buvo vėsios, kelios labai karštos. Buvo labai vėjuotų dienų, dėl stipraus vėjo kelias dienas organizatoriai neleido treniruotis irkluotojams, taip pat keitėsi varžybų grafikas – buvo atidėti startai. Misijos vadovo manymu, tai galėjo turėti įtakos sportininkų rezultatams.

Misijos vadovas pabrėžė, kad programoje „Rio 2016“ numatytas planas iškovoti 2-3 medalius buvo įvykdytas, olimpiečiai iš Rio de Žaneiro grįžo su 4 medaliais. 38 sportininkai iš 67 pasiekė jiems iškeltus tikslus. Ekspertų komisija atliks išsamią sportininkų rezultatų ir juos įtakojusių veiksnių analizę, o išvadas ir pasiūlymus kaip rengtis kitoms olimpinėms žaidynėms pateiks iki spalio pabaigos.

Medalininkams – BMW automobiliai

Vykdomasis komitetas patvirtino nutarimus dėl prizų Rio de Žaneiro žaidynių medalininkams ir dėl apdovanojimų už pasiekimus XXXI olimpiados žaidynėse. Tradiciškai olimpinius medalius iškovoję sportininkai dovanų gaus BMW automobilius. Sidabrą į Lietuvą parvežusiems irkluotojams Sauliui Ritteriui ir Mindaugui Griškoniui bus įteikti BMW 418D, o bronzą iškovojusios irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė, baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas bei sunkiaatletis Aurimas Didžbalis vairuos BMW 318D automobilius.

Šiais metais didesni nei planuota dividendai buvo gauti iš UAB „Olifėja“, todėl LTOK ekonomikos ir finansų komisija nutarė didinti prizinį fondą ir apdovanoti ne tik žaidynių medalininkus bei prizininkus, iškovojusius 4-8 vietas, bet ir skirti dėmesį su sportininkais dirbantiems treneriams, sporto mokslininkams, sporto vadovams, vadybininkams bei medikams.

Prizines (4-8) vietas užėmusiems sportininkams, treneriams, sporto mokslininkams, medikams ir aptarnaujančiam personalui bus išdalinta 130 tūkst. eurų. Iš viso bus apdovanoti 93 žmonės: 7 sportininkai, 35 treneriai, 24 medikai, 14 vadybininkų, ekspertų komisijos ir sporto mokslininkų, piniginiai prizai bus skirti 6 prizines vietas iškovojusių sporto šakų federacijų vadovams, 7 federacijų vadovams bus atsidėkota padėkomis ir LTOK apdovanojimais. Apdovanojimų šventėje, kuri vyks spalio 3 d., bus pagerbti ir miestų sporto skyrių bei sporto centrų direktoriai. Jiems bus įteiktos simbolinės padėkos.

Generalinė asamblėja ir rinkimų sesija

Pirmą kartą sudarytos LTOK nepriklausomos rinkimų komisijos pirmininkas Vytas Nėnius aptarė komisijos darbą. LTOK rinkimuose nepriklausoma komisija buvo sudaryta pirmą kartą, atsižvelgus į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) rekomendacijas ir vadovaujantis gerojo valdymo praktikomis. Ši nuostata buvo įtraukta į naujus LTOK įstatus.

Komisijos pirmininkas patvirtino, kad galima vykdyti Generalinės asamblėjos rinkiminę sesiją, nes beveik visos federacijos pateikė reikiamus dokumentus. Komisija peržiūrėjo iškeltų kandidatų legityvumą. Į revizijos komisiją iškelti 3 kandidatai, 20 kandidatų Generalinės asamblėjos nariai pasiūlė į LTOK Vykdomojo komiteto narius, 1 – į prezidento postą. Vykdomasis komitetas patvirtino Generalinės asamblėjos darbotvarkę, todėl, kaip reglamentuoja LTOK įstatai, kandidatų kėlimo į prezidentus laikotarpis baigėsi.

Vienintelė kandidatė į LTOK prezidentus – dabartinė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė. Jei ji bus išrinkta dar vienai kadencijai, turės teisę Generalinei asamblėjai siūlyti balsuoti už jos pasirinktus komandos narius – 3 viceprezidentus, generalinį sekretorių, iždininką ir 1 Vykdomojo komiteto narį. Kiti Vykdomojo komiteto nariai bus renkami iš kandidatų, kuriuos pasiūlė Generalinės asamblėjos nariai.

LTOK Generalinės asamblėjos rinkiminė sesija vyks spalio 7 d.

Revizoriai priekaištų neturėjo

Revizijos komisijos pirmininkas Rimantas Jogėla informavo, kad komisija rugsėjo mėn. patikrino LTOK ir Lietuvos olimpinio fondo (LOF) veiklą. Komisija nusižengimų nerado ir pastabų 2016 m. sausio-rugpjūčio mėn. biudžeto apyskaitai neturi. Komisijos išvadoje teigiama, kad biudžeto apyskaitoje pateikta informacija yra teisinga, komisija direktoratui pastabų neturi.

Rugsėjį taip pat buvo atliktas LTOK biudžeto apyskaitos auditas už sausio-rugpjūčio mėnesius.

Biudžetas vykdomas pagal planą

LTOK iždininkas Rimgaudas Balaiša pristatė sausio-rugpjūčio mėn. biudžeto apyskaitą. Į LTOK biudžetą šiais metais jau surinkta 6,97 milijonai eurų arba 98,5 proc. planuotų metinių pajamų. Į biudžetą jau įtraukti ir šiais metais gauti 1,95 milijono dividendų iš UAB „Olifėja“ . Paskutinio ketvirčio pajamos iš UAB „Olifėja“ bus pervestos ir užskaitytos į LTOK biudžetą 2017 m. pirmąjį ketvirtį. Iždininko teigimu, jau aišku, kad šiais metais LTOK biudžetas bus viršytas.

Dalyvavimas žaidynėse LTOK atsieis kaip ir planuota, apie 1,6 milijonus eurų. Olimpinių sporto šakų federacijų ir kitų sporto organizacijų finansavimo biudžetas įvykdytas 66,5 proc. ir sudaro 694,1 tūkst. eurų.

LTOK viceprezidentas, ekonomikos ir finansų komisijos pirmininkas Romualdas Bakutis atkreipė Vykdomojo komiteto narių dėmesį į tai, kad LTOK šiais metais labiausiai taupė direktorato veiklos finansavimui.

LOF biudžetas sausio – rugpjūčio mėn. taip pat vyksta pagal planą, fondas jau surinko 540 tūkst. eurų iš metams suplanuotų 750 tūkst. eurų. LOF direktorius Vitalijus Vasiliauskas pasidžiaugė, kad fondo pajamos, lyginant su praėjusiais metais, auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.