EUROLYGA 2023

„Energijai“ nusibodo blogos sąlygos Elektrėnų ledo rūmuose

Seniausiam Lietuvos ledo ritulio klubui, daugkartiniams Lietuvos čempionams ir daugiausiai žaidėjų Lietuvos rinktinei išugdžiusiai Elektrėnų „Energijai“ atsibodo taikstytis su blogomis savo namų – Elektrėnų ledo rūmų – sąlygomis.

„Energija“ nepatenkinta sąlygomis.<br>Klubo nuotr.
„Energija“ nepatenkinta sąlygomis.<br>Klubo nuotr.
„Energija“ nepatenkinta sąlygomis.<br>Klubo nuotr.
„Energija“ nepatenkinta sąlygomis.<br>Klubo nuotr.
„Energija“ nepatenkinta sąlygomis.<br>Klubo nuotr.
„Energija“ nepatenkinta sąlygomis.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 12:09 PM, atnaujinta May 11, 2017, 5:42 PM

Tragiška ir nesaugi techninio darbuotojo darbo vieta, nedžiūstanti brangiai kainuojanti amunicija, tūkstantiniame kvadratiniame plote nesuteikiami kambariukai treneriams ar higienos trūkumas – tai elementarūs dalykai, dėl kurių „Energijos“ žaidėjai kartais jaučiasi taip, lyg Elektrėnų ledo rūmai iš jų tyčiotųsi.

Buvęs ilgametis „Energijos“ ir Lietuvos ledo ritulio žaidėjas bei vienas iš klubo savininkų Petras Nausėda trečiadienį lankėsi Elektrėnų tarybos posėdyje, kuriame bandė atkreipti dėmesį ir surasti atsakymus – kaip tobulėti, jeigu nesugebama susitvarkyti su elementariais ūkiškais dalykais.

„Turime labai daug paprastų buitinių ir požiūrio klausimų, kuriuos turime spręsti ir manome, kad jie šlubuoja. Man skauda – aš užaugau su ledo rituliu ir su Elektrėnų „Energija“. Nuo aštuonių metų kiekvieną dieną ėjau į čiuožyklą, nuo keturiolikos metų keldavausi šeštą ryto ir prieš pamokas eidavau čiuožti. Ir buvau toks ne aš vienas – mūsų visa komanda tokia“ – savo kalbą pradėjo P.Nausėda.

„Turime nuostabią čiuožyklą, kurioje investuoti milžiniški pinigai. Visi to siekėme ir įdėjome daug pastangų. Tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad iš mažų dalykų mes neišspaudžiama tiek, kiek galėtume. Po čiuožyklos renovacijos praėjo keturi metai, tačiau problemos kartojasi. „Energija“ turi techninį darbuotoją, kuriam turime surasti 400 eurų mėnesiui, nes čiuožykla jau keturis metus neturi darbuotojo, kuris galąstų pačiūžas, kas yra būtina tiek ledo rituliui, tiek dailiajam čiuožimui.

Tačiau didžiausia problema net ne tame – patalpa, kurioje dirba techninis darbuotojas yra tiesiog prie ten, kur išvažiuoja ledo valymo automobilis. Ten yra šalta, nėra apšvietimo, o išvažiuojant automobiliui – žmogus turi mesti darbus ir pasitraukti“, – apie vieną iš daugelio problemų kalbėjo P.Nausėda.

„Sutinku – mes turime geriausią rūbinę čiuožykloje. Mes esame dėkingi, tačiau taip pat manau, kad geriausia Elektrėnų komanda ir turi turėti geriausias patalpas. Šiandien mes neturime džiovyklos – ledo rūmų ūkvedys mums siūlo iš pusę rūbinės pasidaryti ją patiems.

Turime tūkstančius kainavusias spinteles, tačiau nelabai jų galime išnaudoti, nes turime susikabinti 65 komplektus varžybinių marškinėlių. Jų kaina yra 4 tūkst. eurų ir yra labai mums svarbūs – jie turi būti visuomet prižiūrėti. Dabar išsprendėme šią problemą taip, kad iš vienos pusės rūbinės pasidarėme sandėliuką, o kitoje pusėje susispaudę persirenginėjame“, – sakė P.Nausėda.

„Ar galėtumėte įsivaizduoti sporto objektą, kuriame žaidžia pagrindinė miesto komanda, o treneris neturi savo kambariuko. Yra pasiūlyta patalpa, kuri atliko ir nėra net pritaikyta treneriui. Lietuvos čempionai, pagrindinė Lietuvos rinktinės žaidėjų kalvė, turi tenkintis kažkuo, kas lieka nuo kitų“.

Viena iš didesnių problemų – drėgmė rūbinėje. Žaidėjai nuolatos turi su ja kovoti bei dažnai velkasi dar nespėjusią išdžiūti aprangą.

„Kelintą sezoną iš eilės turime didelių problemų su drėgme. Mūsų rūbinėje yra apie 40 tūkst. eurų vertės inventoriaus – jisai nuo vienos treniruotės iki kitos tiesiog neišdžiūva. Inventorius drėksta ir pelija. Atsakomybės už tai niekas nenori prisiimti. Mums pasakė – nusipirkite šildytuvą: tiks – pajungsim, netiks – atjungsim. Ar tai yra sprendimas? Mes nenorime užsiimti savivale“ – kalbėjo P.Nausėda.

Pastaruoju metu susidarė tokia nuomonė, kad „Energija“ turėtų akcentuotis tik į vaikų treniruotes, tačiau iškarto kyla klausimas – ar nuo mažens Elektrėnuose užaugęs ir ledo ritulyje savo miestą garsinęs veteranas turi būti nustumtas į šoną?

„Pastaruoju metu susidarė tokia nuomonė, kad turėtume akcentuoti tik vaikų treniruotes. Aš sutinku, mums tai labai rūpi, tačiau kriterijai turi būti aiškus. Man yra skaudu, kai čia nuo mažų dienų užaugę vyrai bei paaugliai yra nustumti į šoną. Turime daug vietinių žaidėjų, taip pat geriausius iš kitų miestų surinktus jaunuosius ledo ritulininkus. Nemanau, kad čia yra nors vienas, kuris išdrįstų pasakyti, kad tavo eilė yra po kažko – jie Elektrėnuose yra numeris vienas“, – sakė P.Nausėda.

Buvęs ledo ritulininkas akcentavo tai, kad „Energija“ rūpi ne tik žaidėjams ar savininkams, „Energija“ yra didžiausia Elektrėnų bendruomenė.

„Energija“ nėra 20 ar 30 žmonių būrys, kurie susirenka pačiuožti – tai yra Elektrėnų ir visos Lietuvos bendruomenė su savo jaunimu, veteranais, iš kartos į kartą perduodamomis tradicijomis. Socialinėje medijoje ir spaudoje turime didžiausią dėmesį ir palaikymą iš visos Lietuvos ir užsienio lietuvių“, – kalbėjo P.Nausėda.

„Noriu atkreipti dėmesį, kad pradėtume tobulėti nuo šitų mažų dalykų. Trūksta elementaraus ūkiškumo – mes norėtume užsiimti didesniais darbais, tačiau mums reikia eiti ir ieškoti teisybės dėl šių paprastų buitiškų dalykų. Mes turėtume kalbėti apie tai, kaip į Elektrėnus pritraukti dar daugiau žmonių, kaip į renginius surinkti dar daugiau sirgalių, tačiau vietoje to, turime kalbėti apie galandinimo patalpas, skalbimą ir kitus buitinius dalykus“.

P.Nausėda savo kalbą užbaigė amžino poilsio išėjusio filosofo Leonido Donskio žodžiais: „Mus sugriauna maži ir banalūs dalykai“.

Po P.Nausėdos pranešimo kalbintas Elektrėnų miesto meras Kęstutis Vaitukaitis pritarė nuomonei, kad geriausias miesto klubas yra nusipelnęs geriausių sąlygų, tačiau jo manymu, dėl susidariusių bėdų nėra kalta tik viena pusė.

„Energija“ nusipelno geriausių sąlygų, tačiau iš pateiktų nuotraukų matėme, kad galbūt tai nėra tik ledo rūmų problema, galbūt jie ir patys padaro ne viską, ką galėtų – trūksta tiesiog bendros tvarkos. Komandai yra skirtos dvi rūbinės – galima vieną iš jų padaryti kaip džiovinimo patalpą.

P.Nausėda yra labai šaunus vyras, kad taip rūpinasi komanda, tačiau manau, kad trūksta paprasčiausio susikalbėjimo su ledo rūmų darbuotojais. Jie tokie patys žmonės, galbūt pridaro klaidų, tačiau jeigu klubas daugiau su jais kalbėtų ir nebūtų jokių užkulisinių intrigų – viskas išsispręstų. Ne į tarybos susirinkimą reikia eiti ir kalbėti – susėstų komanda, arenos darbuotojai, administratorius bei išspręstų šias elementarias ir žmogiškąsias bėdas“, – kalbėjo meras K.Vaitukaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.