EUROLYGA 2023

Kažkas nesuvokiamo: olimpinių žaidynių kainos šuolis – tarsi iš fantastikos

Tokijo olimpinės žaidynės lengvai gali patekti į istoriją ir vargu, ar Japonija tuo džiaugsis. „USA Today“ atskleidė nepriklausomos komisijos tyrimą ir rezultatai – šokiruojantys. Paaiškėjo, kad 2020 metų Tokijo žaidynių kaina gali šoktelėti neįtikėtinai aukštai – nuo planuotų 700 milijonų JAV dolerių iki 30 milijardų.

Tokijo žaidynių kaina gali pakilti į neįtikėtinas aukštumas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tokijo žaidynių kaina gali pakilti į neįtikėtinas aukštumas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-30 16:02, atnaujinta 2017-05-11 17:18

Nepriklausoma komisija jau rekomendavo žaidynių organizatoriams atšaukti planą statyti naujus ar laikinus baseinus bei tinklinio aikštynus. Jie taip pat pasiūlė irklavimo varžybas perkelti į kitą vietą, kuri nuo Tokijo nutolusi apie 435 kilometrus.

Tikijo gubernatorė Yuriko Koike, kuri ir pasamdė komisiją, japonų laikraščiui „Asahi Shimbun“ sakė:

„Yra didelė tikimybė, kad nauji olimpiadai skirti pastatai galiausiai taptų neigiamu palikimu. Mums reikėtų galvoti apie laikinas arenas, o ne statyti naujas.“

Tyrimo rezultatai – skaudi tema Japonijai, kuri įsipareigojo 28 iš 31 varžybų arenų turėti 10 kilometrų spinduliu nuo naujojo olimpinio kaimelio.

Kiekvienas sprendimas kažką pakeisti pirmiausia turėtų gauti Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) ir sporto federacijų palaiminimą.

Panašu, kad Japonijos planas sukurti „įkandamas ir kompaktiškas“ žaidynes griūva, nes ir šiandieną aišku, kad kainos bus didesnės.

„Spitzer“ teigė, kad organizatoriai susiduria ir su daugiau problemų. Žaidynių atidarymui ir uždarymui skirto olimpinio stadiono statybų planai jau atšaukti.

Valdininkai patvirtino pigesnio stadiono statybas.

Jau dabar manoma, kad problemos privers gerokai ilgiau apie galimybę organizuoti olimpiadą svarstyti kitus miestus. Roma jau pasitraukė iš varžybų organizuoti 2024 metų olimpiadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.