EUROLYGA 2023

Du Lietuvos rankininkai Čempionų lygoje žaidė rezultatyviai

Rezultatyviai žaidęs Aidenas Malašinskas padėjo Zaporižės „Motor“ komandai iškovoti pirmąją pergalę, o Jonas Truchanovičius („Montpellier“) ir Povilas Babarskas (Celės „Pivovarna Laško“) sekmadienį po rankinio Čempionų lygos rungtynių iš aikštės išėjo nuleidę galvas.

Rankinio Čempionų lygoje žaidžia trys lietuviai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rankinio Čempionų lygoje žaidžia trys lietuviai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.EIDVILAS

2016-10-09 21:38, atnaujinta 2017-05-11 04:57

Svarbiausio žemyno turnyro trečiajame ture „Motor“ namie nugalėjo Holstebro „Team Tvis“ komandą 34:28 (19:10), „Montpellier“ išvykoje pralaimėjo „Elverum“ ekipai 31:32 (14:18), o „Pivovarna Laško“ savo aikštėje nusileido Skopjės „Vardar“ klubui 26:32.

A.Malašinskas įmetė 6 įvarčius, J.Truchanovičius – 5, P.Babarskas daugiausiai žaidė komandai ginantis ir įvarčių nepelnė.

„Motor“. Pirmąjį rungtynių įvartį įmetęs A.Malašinskas parodė pergalės kryptį Ukrainos čempionams. „Motor“ puolimo variklį užkūręs lietuvis tvirtai laikė visas komandos puolimo gijas ir ji įtikinamai nugalėjo svečius iš Danijos. Zaporižės rankininkai 10-ąją min. pirmavo 8:2, o prieš pat pertrauką įgijo dviženklę persvarą 19:9.

Tiesa, antrajame kėlinyje per anksti pergale patikėjęs „Motor“ buvo pasukęs klystkeliu. Svečiai įmetė net penkis įvarčius paeiliui ir skirtumas sumažėjo 24:21, bet šeimininkai vėl susikaupė ir savo sirgalių nenuliūdino.

A.Malašinskas įmetė 6 įvarčius (į vartus metė 9 kartus) ir buvo rezultatyviausias „Motor“ žaidėjas. Antrojo kėlinio viduryje uteniškis patyrė nedidelę rankos piršto traumą ir rungtynių pabaigoje į aikštę ėjo tik mesti baudinius.

„Motor“ per 3 turus iškovojo 3 taškus ir D grupėje užima trečiąją vietą. Pirmauja „Nantes“ (5 taškai) ir Bukarešto „Dinamo“ (4).

„Montpellier“. Monpeljė rankininkai antras iš eilės rungtynes išvykoje pralaimėjo vieno įvarčio skirtumu. Vis dėlto šįkart 5 įvarčius pelnęs (į vartus metė 7 kartus) J.Truchanovičius ir jo komandos draugai turėjo pripažinti, kad varžovai buvo labiau verti dviejų taškų.

Nugalėtojus nulėmė pirmojo kėlinio pabaiga, kai „Elverum“ įmetė penkis įvarčius be atsako ir nutolo 18:13. Antrajame kėlinyje šeimininkai buvo keliskart padidinę skirtumą iki šešių įvarčių, o svečiai sukruto per vėlai. Paskutinėmis minutėmis „Montpellier“ grėsmingai priartėjo, bet laiko neužteko.

„Montpellier“ turi 2 taškus ir C grupėje užima ketvirtąją vietą. Grupės lyderės yra Logronjo „La Rioja“ (5 taškai) ir Čechovo „Medvedi“ (4).

„Pivovarna Laško“. Į Celę sekmadienį atvyko vienas stipriausių Europos klubų „Vardar“, kuris šį sezoną nepatyrė nė vieno pralaimėjimo nei Čempionų lygoje, nei regioninėje Pietryčių lygoje.

Svečiai buvo aiškūs rungtynių favoritai, bet jiems teko gerokai pavargti. „Pivovarna Laško“ priešinosi iki antrojo kėlinio vidurio, tačiau tada atsitrenkė į sutvirtėjusią varžovų gynybą, praleido keturis iš eilės įvarčius ir atsiliko 19:25. Mačo baigtis po šio „Vardar“ spurto buvo nulemta.

P.Babarskas daugiausiai žaidė komandai ginantis. Į varžovų pusę jis perėjo vos kelis kartus, kartą metė į vartus, bet įvarčio nepelnė. Lietuvis buvo dukart pašalintas 2 min.

„Pivovarna Laško“ per 3 turus surinko 2 taškus ir B grupėje užima penktąją vietą. Pirmauja visas trejas rungtynes laimėjusios Kielcų „Vive“ bei „Vardar“ komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.