EUROLYGA 2023

Narkotikai nugalėjo boksininką T. Fury: atiduoda čempionų diržus

Pasaulio sunkiasvoris profesionalaus bokso čempionas Tysonas Fury praskydo. Galingu boksininku save laikantis britas ketvirtadienį pranešė, kad atsisako dviejų pasaulio profesionalaus bokso titulų – WBO ir WBA čempionų diržų, praneša BBC.

Tysonas Fury prisipažino, kad narkotikai jį nugalėjo.<br>AFP nuotr.
Tysonas Fury prisipažino, kad narkotikai jį nugalėjo.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 10:40 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:48 PM

Prieš savaitę atvirame interviu žurnalui „Rollig Stone“ T.Fury atskleidė esąs narkotikų liūne – vartoja kokainą. Be to, jį slegia depresija. Tad boksininkas nutarė vietoj būsimų kovų dėl čempionų titulo imtis sveikatos reikalų.

„Mano gyvenime atsirado labai didelis iššūkis, kuris yra pats svarbiausias. Jis net svarbesnis už galimą dvikovą su ukrainiečiu Volodymyru Klyčko. Manau, kad aš tą iššūkį priimsiu ir su juo susitvarkysiu“, – kalbėdamas apie savo bėdas ir diržų atsisakymą aiškino T.Fury.

Boksininkas teigė visus tuos diržus iškovojęs ringe, tad galbūt juos turėtų prarasti tame pačiame ringe, tačiau negali dabar to daryti.

„Aš priėmiau labai tvirtą ir emocionalų sprendimą. Atsisakau diržų. Jaučiu, kad teisingai darau dėl čempionų titulų, – taip bus geriau boksui“, – teigė T.Fury.

T.Fury pripažino, kad turi daug psichologinių problemų ir dėl to nesitreniravo nuo pat gegužės mėnesio. „Aš gėriau – nuo pirmadienio iki penktadienio ir tada iki pat sekmadienio. Ne tik gėriau, bet ir vartojau kokainą. Aš negaliu susidoroti su bėdomis ir man padeda tik gėrimas“, – pasakojo 28-erių boksininkas.

Neseniai sportininkas buvo pareiškęs, kad baigia karjerą, bet po poros valandų jau teigė tik pajuokavęs.

„Gydytojai sako, kad turiu bipolinio sutrikimo požymių. Esu linkęs į maniakinę depresiją. Tikiuosi, kad mane kas nors nužudys, kol pats nenusižudžiau“, – atviras buvo T.Fury.

T.Fury pasaulio sunkiasvoriu bokso čempionu pagal WBA, IBF, WBO ir IBO organizacijų versijas tapo praėjusių metų lapkritį, kai po dvylikos raundų kovos palaužė Volodymyrą Klyčko.

Po dviejų savaičių jis prarado IBF diržą, nes atsisakė kovoti su Viačeslavu Glazkovu.

Netrukus T.Fury pradėjo tartis dėl revanšo kovos su V.Klyčko.

Boksininkai turėjo į ringą žengti liepą, bet kova buvo atšaukta, nes T.Fury teigė patyręs traumą.

Vėliau patvirtinta, kad ukrainiečio ir brito mūšis vyks spalio 29-ąją, bet ir jis buvo atšauktas.

„Tai yra širdį draskanti žinia“, – sužinojęs apie globojamo boksininko sprendimą sakė agentas Mickas Hennessy.

T.Fury treneris ir dėdė Peteris teigė, kad sūnėnas dar grįš į ringą: „Ši situacija jį padarys dar stipresnį. Pamatysite, jis išsikapstys ir dar karaliaus ringe.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.