EUROLYGA 2023

Lietuvos vandensvydininkai pralaimėjo finalą, nes vasarą neturėjo treniruotis

Čempionate dar turėjo dalyvauti Lenkijos rinktinė bei Kijevo komanda, tačiau lenkai dėl problemų rinktinėje, o kijeviečiai dėl laiku negautų Šengeno vizų į šias varžybas neatvyko.

Lietuvos vandensvydininkai turnyre užėmė antrąją vietą.<br>M.Radvilavičiaus nuotr.
Lietuvos vandensvydininkai turnyre užėmė antrąją vietą.<br>M.Radvilavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-17 13:35, atnaujinta 2017-05-10 18:16

Čempionate dar turėjo dalyvauti Lenkijos rinktinė bei Kijevo komanda, tačiau lenkai dėl problemų rinktinėje, o kijeviečiai dėl laiku negautų Šengeno vizų į šias varžybas neatvyko.

Pirmąją varžybų dieną Ukraina nugalėjo Baltarusiją 16:7, o Lietuva po atkaklios kovos įveikė Moldovą 15:13 (3:2, 2:4, 8:5, 2:2).Įvarčius Lietuvos rinktinei pelnė: Julius Goštautas 5, Marius Jakimčikas ir Aurimas Jonkus po 4, Pijus Vadvilavičius ir Mantas Pelakauskas po 1.

Antrąją dieną Lietuva įveikė Baltarusiją 12:7 (1:2, 3:1, 4:4, 4:0) ir nepriklausomai nuo rungtynių su Ukraina rezultato užsitikrino vietą superfinale. Vėl nesulaikomas buvo Julius Goštautas, pelnęs 4 įvarčius, po du įvarčius pelnė Aurimas Jonkus, Eimantas Vyšniauskas ir Mantas Pelakauskas, po vieną Pijus Vadvilavičius ir Marius Jakimčikas.

Kitose rungtynėse Ukraina nugalėjo Moldovos ekipą 18:5 ir taip pat užsitikrino vietą superfinale.

Popietinėse varžybose Moldova nugalėjo Baltarusiją 14:13, o nieko nelemiančią kovą su Ukraina Lietuvos rinktinė pralaimėjo 6:13.

Mažajame finale dėl trečiosios vietos susitiko Moldovos vandensvydininkai nugalėjo baltarusius rezultatu 10:8.

Superfinale mūsų šalies rinktinę egzaminavo pajėgūs ukrainiečiai, tačiau lauktos kovos nebuvo. Nuo pirmų minučių galingai pradėję žaidimą Ukrainos atstovai nesuteikė lietuviams šansų atkakliau pasipriešinti ir po dviejų kėlinių pirmavo 9:3.

Galutinis mačo rezultatas 13:5 (4:2, 5:1, 1:1, 3:1). Du įvarčius Lietuvai pelnė Julius Goštautas, po vieną Marius Jakimčikas, Mantas Pelakauskas ir Aurimas Jonkus.

Geriausiais komandų žaidėjais išrinkti Julius Goštautas (Lietuva), Oleksandras Diadura (Ukraina), Aleksandru Čiumakas (Moldova) ir Timofejus Padziarunas (Baltarusija).

Lietuvos rinktinė dalyvavo varžybose ne pajėgiausios sudėties ir ne geriausios sportinės formos. Geriausias Lietuvos žaidėjas Janas Bakula negalėjo atvykti į šį turnyrą, nes dalyvauja Vokietijos čempionate žaisdamas Diuisburgo komandoje, kitas lyderis Antonas Sugoniakas nesveikavo, veteranas Egidijus Sutkus dar nespėjo įgauti sportinės formos.

„Rinktinė ruošėsi šiam turnyrui tik nuo spalio pradžios, nes visą vasarą Lietuvoje neveikė baseinai, o atvirųjų baseinų mūsų šalyje tiesiog nėra. Ežeruose tokioms varžyboms nepasiruoši. Tokia yra tikrovė – gėda net kam pasakyti“, – sakė Lietuvos vandensvydžio federacijos generalinis sekretorius Rolandas Vizgirda.

Lietuvos rinktinė lapkričio pradžioje dalyvaus atvirojo Baltarusijos čempionato finalinėse varžybose, kuriose sieks iškovoti medalius.

Prieš Kalėdas Lietuvos vandensvydžio federacija Kaune, Lietuvos sporto muziejuje, minės savo 85-ąjį gimtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.