EUROLYGA 2023

Sovietų Sąjungos palikimas: sučiupti nauji dopingo sukčiai

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) buvo priverstas panaikinti dar devynių sportininkų rezultatus 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse, kai per pakartotinius tyrimus jų mėginiuose aptiko draudžiamų preparatų.

O.Korobka Pekine laimėjo sidabrą, bet paaiškėjo, kad ji sukčiavo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
O.Korobka Pekine laimėjo sidabrą, bet paaiškėjo, kad ji sukčiavo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 8:14 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:34 AM

Tarp devynių sukčių – šeši medalius iškovoję atletai.

IOC paskelbė, kad iškart naikina rezultatus ir atims medalius iš atletų, kurių mėginius tyrė su patobulintomis technologijomis.

Keturi buvusių Sovietų Sąjungos šalių sportininkai prarado sidabro medalius, du – bronzos. Jie medalius iškovojo sunkiosios atletikos, imtynių ir bėgimo su kliūtimis varžybose.

Šeši medalius iškovoję sportininkai vartojo steroidus.

IOC sučiupo sidabrą laimėjusius Uzbekistano imtynininką Soslaną Tigiovą (66-74 kg. jategorija) ir imtynininką iš Kazachstano Taimurazą Tigiovą (84-96 kg.). Dopingo kontrolieriams įkliuvo ir sidabrą laimėjęs ukrainiečių sunkiosios atletikos atstovė Olha Korobka (75 kg) bei baltarusių sunkiaatletis Andreus Rybakovas (85 kg.).

Bronzos medalius prarado rusų bėgikė su kliūtimis Jekaterina Volkova ir baltarusių sunkiaatletė Anastasija Novikova (53 kg).

IOC laboratorijoje mėginius saugo 10 metų, tad patobulinus tyrimo techniką juos tirti galima iš naujo. Po pakartotinių Londono ir Pekino žaidynių mėginių tyrimų IOC užfiksavo 98 atvejus, kada sportininkų organizmuose atrasta dopingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.