EUROLYGA 2023

Latvijoje – tragiška triatlono čempiono mirtis

Latvijos sportą sukrėtė tragedija, dėl kurios vis dar netyla kalbos, – ar mirtis smurtinė, ar susijusi su psichologinėmis, ar politinėmis problemomis. Praėjusią savaitę prie Daugpilio paminklo žuvusiems už nepriklausomybę kariams rastas susideginęs Latvijos triatlono čempionas 29-erių Dmitrijus Kalininas.

D.Kalininas.<br>facebook.com
D.Kalininas.<br>facebook.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2016, 2:57 PM, atnaujinta May 9, 2017, 6:05 PM

Apdegusį vyro kūną policija surado Dubrovino parke prie amžinosios ugnies – manoma, kad triatlonininkas apsipylė degiuoju skysčiu – benzinu ir padegė save.

Kaip aiškino Latvijos regioninės policijos atstovė Ksenija Belova, jau pradėtas ikiteisminis tyrimas, bus vykdomos ekspertizės, tačiau kalbėti apie galimą nužudymą pagrindo nėra.

Daugpilio „Jauniba“ klube treniravęsis D.Kalininas savo sportinę karjerą pradėjo 2005 metais ir iškart tapo šalies čempionu. Po to jis ne kartą pakartojo šį pasiekimą.

Sportininko mirtis apgaubta begale kalbų ir keistų užuominų. D.Kalinino draugai teigė, kad sportininkas pastaruoju metu elgėsi keistai ir turėjo psichikos problemų: vasarą triatlonininką policija sulaikė miesto centre bėgantį visiškai nuogą.

Prieš pat tragediją D.Kalininas savo feisbuko paskyroje pateikė kelias nuotraukas, susijusias su teroristine „Islamo valstybe“ ir prierašais, keikiančiais esamą tvarką pasaulyje.

Vienoje iš nuotraukų Latvijos sportininkas nusifotografavo prie rusiško automobilio „Volga“, kuriame kompiuteriu pakeisti mašinos numeriai – vietoj įprastų buvo „nupaišyti“ numeriai su „Islamo valstybės“ simbolika, o viduryje rusų ir anglų kalbomis buvo užrašyta „rusų mafija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.