EUROLYGA 2023

Sporto pinigus dalins viešai

Ketvirtadienį vykusiame KKSRF tarybos posėdyje buvo patvirtintos naujos paraiškų vertinimo taisyklės, kurios iš esmės keičia paraiškų vertinimo tvarką bei užtikrins dar daugiau viešumo.

KKSRF vadovas Rimantas Kveselaitis.<br>R.Stacevičiaus nuotr.
KKSRF vadovas Rimantas Kveselaitis.<br>R.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 3:10 PM, atnaujinta May 9, 2017, 4:45 PM

„Pokyčiai buvo būtini seniausiai, tad esu tikrai patenkintas, kad pagaliau pavyko pasiekti tai, ką užsibrėžiau tapęs fondo vadovu. Visuomet pasisakiau už skaidrumą, tad noriu tikėti, kad šie pokyčiai padės mums visiems“, – sako KKSRF vadovas Rimantas Kveselaitis.

Anot jo, fonde pritartoms taisyklėms numatoma, kad nuo šiol ekspertai, kurie vertins paraiškas bus atrenkami konkurso būdu, o į juos pretenduoti galės visi, atitinkantys keliamus reikalavimus. Be to, ekspertų sąrašas taps viešas, paraiškas vertinantys bus pristatomi visuomenei.

„Noriu galutinai užkirsti kelią bet kokioms spekuliacijoms, sporto pinigų tema, tad ir toliau dėsime visas pastangas, kad sporto finansavime atsirastų dar daugiau aiškumo, skaidrumo, nepaisant ir pačių įvairiausių interpretacijų iš tam tikrų asmenų gretų“, – sako jis.

Pasak jo, ekspertams konkursas bus paskelbtas jau artimiausiomis dienomis, tad labai tikėtina, kad pirmasis bendras susitikimas galės įvykti dar šį mėnesį.

„Tai labai atsakingos ir svarbios pareigos. Kaip žinia, finansavimas sportui nedidėja, o paraiškų kiekiai tik auga. Tad laukia tikrai sunkus ir atsakingas darbas. Noriu tikėti, kad šie pokyčiai bus reikšmingi visai sporto bendruomenei teigiama prasme“ , – sako jis.

Anot jo, dar vienas labai svarbus pokytis, pasitvirtinus naująsias taisykles yra tas, kad pareiškėjai galės susipažinti su ekspertų vertinimo santrauka.

Kitas KKSRF posėdis vyks gruodžio pirmomis dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.